Βρείτε το σωστό μέγεθος παπουτσιών για το μωρό σας

 

Πώς να βρείτε το σωστό μέγεθος παπουτσιών 

Όταν το μικρό σας κάνει τα πρώτα του βήματα, είναι ώρα για να βγείτε για ψώνια. Ο πιο απλός τρόπος να βρείτε το μέγεθος παπουτσιού για το μικρό σας είναι να επισκεφτείτε ένα κατάστημα όπου, δοκιμάζοντας με τη βοήθεια των πωλητριών, θα εντοπίσετε το ιδανικό μέγεθος. Εάν η επίσκεψη δεν είναι εφικτή, παρακάτω σας παραθέτουμε ορισμένες συμβουλές και οδηγούς για το πώς να βρείτε το σωστό μέγεθος. 

πρώτο ζευγάρι παπούτσια

Τι να περιμένω;

Το μικρό σας μπορεί να αρχίσει να κλαίει και να αντιδρά όταν προσπαθήσετε να το μετρήσετε για να βρείτε το μέγεθος παπουτσιού που χρειάζεται. Οι πωλήτριες στα καταστήματα έχουν αρκετη εμπειρία με τα μικρά παιδιά. Όταν και εάν επισκεφτείτε ένα κατάστημα, φροντίστε να πάτε με κάποιον μαζί έτσι ώστε ο ένας ενήλικας να κρατήσει ή απασχολήσει το παιδί ενώ ο άλλος του δοκιμάζει τα παπούτσια. Αρχικά, επιλέξτε παπούτσια με στήριξη για τα πόδια του μικρού σας και εύκολο άνοιγμα και κλείσιμο. 

ξυπόλυτα νήπια που γελάνε

Πώς μπορώ να μετρήσω τα πόδια του παιδιού μου;

Για τις μετρήσεις στο σπίτι υπάρχουν αρκετές επιλογές. Για παράδειγμα, μπορείτε να ζωγραφίσετε το περίγραμμα της πατούσας του παιδιού και μετά να το μετρήσετε, αν και φανταζόμαστε ότι θα είναι αρκετά δύσκολο να κάνετε το μικρό σας να κάτσει ακίνητο ενώ εσείς σχεδιάζετε. 

Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε τον πρακτικό οδηγό μας. Θα πρέπει και εδώ να περιορίσετε λίγο το μικρό σας να κάτσει ακίνητο αλλά για σημαντικά μικρότερο διάστημα. 

 

 

Κατεβάστε τον οδηγό μας>>

Με το πλάτος τι γίνεται;

Ανάλογα με το πού αγοράζετε τα παπούτσια του παιδιού, το πλάτος μπορεί να διαφέρει. Μπορείτε να έχετε μια εικόνα για το πλάτος που χρειάζεται το μικρό σας απλά κοιτώντας τα πόδια του. Εάν δεν είστε βέβαιοι, ξεκινήστε με το μεσσαίο μέγεθος. Ιδανικά, το παπούτσι πρέπει να επιτρέπει λίγο στο πόδι να κουνιέται και να έχει χώρο εσωτερικά. Βεβαιωθείτε ότι το παπούτσι που επιλέξατε χωράει στο παιδί ακόμα και φορώντας κάλτσες. 

Πόσο συχνά μετράω τα ποδαράκια του; 

Τα πόδια των παιδιών μεγαλώνουν απίστευτα γρήγορα, γι' αυτό είναι αρκετά σημαντικό να τα μετράτε συχνά. Μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ετών, θα πρέπει να ελέγχετε το νούμερο του παπουτσιού κάθε 6-8 εβδομάδες, αφού το παιδί αλλάζει δύο νούμερα ανά έτος. Μετά τα 4, καλό είναι να ελέγχετε το μέγεθος του παπουτσιού μία φορά ανά τρίμηνο. 

μικρό κορίτσι δένει τα παπούτσια του