Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Επιλέξτε αποστολή με BOX NOW και παραλάβετε την παραγγελία σας 24 ώρες το 24ωρο από το locker που σας εξυπηρετεί

60€ και άνω δωρεάν παράδοση
Βρείτε την παραγγελία σας
shop by brand

FAQ

Δωροεπιταγές

Μπορώ να χρησιμοποιήσω την Δωροεπιταγή για αγορά προϊόντων με μικρότερη ή μεγαλύτερη αξία από το αναγραφόμενο ποσό;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Δωροεπιταγή, μόνο για μια αγορά προϊόντων που η αξία τους θα είναι ίση ή μεγαλύτερη από το ποσό που αναγράφεται στη Δωροεπιταγή.

Η Δωροεπιταγή κλάπηκε, την έχασα, πως θα μπορούσα να την αντικαταστήσω;

Δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε την Δωροεπιταγή στις παραπάνω περιπτώσεις για αυτό συνίσταται η επιμελής φύλαξη αυτών. 

Μπορεί να γίνει επιστροφή της δωροεπιταγής και να λάβω το αντίστοιχο χρηματικό ποσό;

Οι δωροεπιταγές δεν επιστρέφονται! Σίγουρα όμως αν έρθετε σε ένα από τα καταστήματα μας ή και online στο mothercare.gr, θα βρείτε αυτό που σας  ταιριάζει μέσα από μια μεγάλη συλλογή προϊόντων!

Μπορώ να επιστρέψω μια Δωροεπιταγή που αγόρασα ή που μου δώρισαν;

Η Δωροεπιταγή δεν μπορεί να επιστραφεί και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για αγορά προϊόντων με αξία ίση ή μεγαλύτερη από το ποσό που αναγράφεται επάνω της.

Ο κωδικός της Δωροεπιταγής δεν λειτουργεί, με ποιον θα μπορούσα να επικοινωνήσω;

Εάν διαπιστώσετε ότι η Δωροεπιταγή δεν είναι αποδεκτή από το σύστημα κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας ηλεκτρονικά, ελέγξτε τον αριθμό που έχετε εισάγει και δοκιμάστε ξανά. Εάν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, στείλτε email στο [email protected] ή καλέστε μας στο 210-4821186.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω την Δωροεπιταγή και να πάρω και έκπτωση από την κάρτα μέλους μου;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Δωροεπιταγή, σε συνδυασμό με την κάρτα μέλους σας. Για χρήση και των δύο στο mothercare.gr θα πρέπει πρώτα να κάνετε είσοδο στο λογαριασμό σας.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω την Δωροεπιταγή συνδυαστικά με εκπτωτικά προϊόντα ή προσφορές;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Δωροεπιταγή, σε συνδυασμό με οποιαδήποτε άλλη έκπτωση ή προώθηση στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα ή και στα φυσικά καταστήματα κατά τη στιγμή της αγοράς.

Ποια είναι η πολιτική χρήσης της Δωροεπιταγής;

Μπορείτε να εξαργυρώσετε την Δωροεπιταγή αποκλειστικά για την αγορά προϊόντων από το www.mothercare.gr  ή σε οποιοδήποτε κατάστημα mothercare & early learning centre. Δεν μπορείτε να την ανταλλάξετε με χρήματα.

Μπορώ να αγοράσω και να αποστείλω ηλεκτρονικά μια Δωροεπιταγή;

Όχι προς το παρόν αυτό δεν είναι εφικτό.

Ποια η διάρκεια ισχύος της Δωροεπιταγής;

Από την ημερομηνία αγοράς, η Δωροεπιταγή έχει διάρκεια ισχύος 6 μηνών. 

Ποιο είναι το ελάχιστο και μέγιστο ποσό αγοράς για την Δωροεπιταγή;

Οι Δωροεπιταγές μας είναι διαθέσιμες στα ποσά των 10€, 20€ και 50€ και σε οποιοδήποτε συνδυασμό αυτών.

Πως μπορώ να αγοράσω/ αποκτήσω μια δωροεπιταγή;

Eύκολα σε ένα κατάστημα mothercare & early learning centre. Δείτε ta καταστήματα μας εδώ!

Μπορώ να χρησιμοποιήσω την Δωροεπιταγή για αγορά προϊόντων με μικρότερη ή μεγαλύτερη αξία από το αναγραφόμενο ποσό;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Δωροεπιταγή, μόνο για μια αγορά προϊόντων που η αξία τους θα είναι ίση ή μεγαλύτερη από το ποσό που αναγράφεται στη Δωροεπιταγή.

Πληροφορίες Παραγγελίας & Παράδοσης

'Εχω χάσει το έντυπο της επιστροφής τι μπορώ να κάνω;

Εάν θέλετε να επιστρέψετε κάποιο προϊόν από την παραγγελία σας και έχετε χάσει το έντυπο επιστροφής των προϊόντων μπορείτε να μας στείλετε email στο [email protected] αναγράφοντας τα στοιχεία της παραγγελίας, τον αριθμό της καθώς και τον αριθμό του τηλεφώνου σας. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα για να σας παρέχουμε το νέο εντυπο επιστροφής.

Αν μου έχουν κάνει ένα δώρο μπορώ να ζητήσω επιστροφή χρημάτων;

Αν έχετε λάβει ως δώρο ένα αντικείμενο από τα καταστήματα mothercare δεν μπορείτε να αιτηθείτε επιστροφή χρημάτων, παρά μόνο αλλαγή με άλλο προϊόν ή έκδοση πιστωτικού σημειώματος με επίσκεψη σε κάποιο κατάστημα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές και επιστροφές ειδών πατήστε εδώ.

Πως μπορώ να αιτηθώ επιστροφή χρημάτων για μια παραγγελία;

Μπορείτε να αιτηθείτε επιστροφή χρημάτων σε προϊόντα που δεν επιθυμείτε είτε πηγαίνοντας στο κατάστημα που σας εξυπηρετεί είτε ακολουθώντας τη διαδικασία στο Αλλαγές & Επιστροφές. Θα πρέπει να συμπληρώσετε το έντυπο επιστροφής που παραλάβατε μαζί με το προϊόν που αγοράσατε, το πεδίο επιστροφής χρημάτων και να αποστείλετε το προϊόν στην έδρα μας. H επιστροφή των χρημάτων γίνεται εντός 14 ημερών, που ξεκινούν από την παραλαβή από εμάς των προϊόντων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία επιστροφής χρημάτων πατήστε εδώ.

Ποιοι είναι οι τραπεζικοί λογαρισμοί της εταιρείας;

Μπορείτε να εξοφλήσετε την παραγγελία σας επιλέγοντας ως τρόπο πληρωμής την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Για την πιο άμμεση εξυπηρέτησή σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διαδικασία με τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής (RF). O κωδικός πληρωμής είναι ένας μοναδικός 20 ψήφιος κωδικός που σας επιτρέπει να κάνετε μια πληρωμή μέσω τραπεζικής κατάθεσης χωρίς να γνωρίζετε το IBAN του κατόχου του λογαριασμού. Για να δείτε πως μπορείτε να κάνετε χρήση του κωδικού πληρωμής πατήστε εδώ.  Επίσης, μπορείτε να επιλέξτε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς για την κατάθεσή σας:

 

• ALPHA BANK GR71 0140 1020 1020 0232 0001 472

• EUROBANK GR41 0260 2010 0009 4020 0257 984

• ΕΘΝΙΚΗ GR59 0110 1040 0000 1044 7194175

• ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR05 0172 0290 0050 29015212906

 

Προκειμένου να εντοπιστεί η κατάθεσή σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό πληρωμής κατά την εξόφληση της παραγγελίας σας. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη ότι η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 7 ημερών από την ημερομηνία της παραγγελίας, διαφορετικά η παραγγελία θα διαγράφεται. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τραπεζική κατάθεση πατήστε εδώ.

Πως μπορώ να επιστρέψω ένα δώρο;

Εάν είστε ο παραλήπτης δώρου και δεν δύνασθε να επισκεφθείτε ένα από τα καταστήματά μας, η αλλαγή των ειδών γίνεται με τη διαδικασία αλλαγής δώρου συμπληρώνοντας στο έντυπο επιστροφής το πεδίο ΑΛΛΑΓΗ ΔΩΡΟΥ εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα παραλαβής του. Στη συσκευασία αποστολής θα πρέπει να συμπεριλάβετε την Φόρμα επιστροφής ή την απόδειξη αγοράς/κάρτα αλλαγής, καθώς και να διευκρινίζετε σε ποιο είδος/είδη επιθυμείτε αλλαγή. Σε περίπτωση αλλαγής, τα έξοδα επιστροφής των ειδών προς τις κεντρικές αποθήκες επιβαρύνουν τον Πελάτη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε Αλλαγές & Επιστροφές.

Πως μπορώ να κάνω μία παραγγελία και να παραλάβω την επόμενη ημέρα;

Για πιο σύντομη παράδοση της παραγγελίας σας μπορείτε να επιλέξετε την υπηρεσία Αποστολή Express, το κόστος της οποίας είναι στα 5,00€. Η υπηρεσία σας δίνει την δυνατότητα να παραλάβετε την παραγγελία σας εντός της επόμενης εργάσιμης ημέρας εφόσον η παραγγελία σας έχει γίνει πριν τις 2 το μεσημέρι. Για παραγγελίες που μπαίνουν μετά τις 2 το μεσημέρι η παράδοση γίνεται την μεθεπόμενη εργάσιμη ημέρα. Η υπηρεσία παρέχεται αποκλειστικά στις περιοχές εντός της Αττικής και αφορά τις παραγγελίες με συνολικό ογκομετρικό κάτω των 8 κιλών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία πατήστε εδώ.

Ποιοι είναι οι διαθέσιμοι τρόποι πληρωμής;

Μπορείτε να εξοφλήσετε την παραγγελία σας επιλέγοντας τη μέθοδο πληρωμής που σας εξυπηρετεί: 

 

• Με μετρητά,

• Με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα,

• Με Paypal,

• Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους πληρωμής πατήστε εδώ.

Τι είναι ο κωδικός πληρωμής RF και πως τον χρησιμοποιώ;

O κωδικός πληρωμής (RF) είναι ένας μοναδικός 20 ψήφιος κωδικός που σας επιτρέπει να κάνετε μια πληρωμή μέσω τραπεζικής κατάθεσης χωρίς να γνωρίζετε το IBAN του κατόχου του λογαριασμού. Όταν επιλέξετε ως τρόπο πληρωμής τραπεζική κατάθεση σας παρέχουμε έναν  20ψήφιο Κωδικό Πληρωμής (αναγράφεται στην ταυτότητα πληρωμής και στο email επιβεβαίωσης της παραγγελίας σας). Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να πληρώσετε το ποσό που αναγράφεται στην ταυτότητα πληρωμής και στο email επιβεβαίωσης της παραγγελίας σας, σε μία από τις τράπεζες Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank, Εθνική. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναφέρετε τον 20ψήφιο Κωδικό Πληρωμής. Κατά την πληρωμή σας, μέσω e-banking ή phone banking, χρειάζεται να επιλέξετε την εταιρία μας "Ι.ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ- Ι.ΛΑΠΠΑΣ ΑΕ” στην κατηγορία "πληρωμές". Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για την αναλυτική διαδικασία πατήστε Κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής.

Πως μπορώ να παραλάβω την παραγγελία μου από κάποιο κατάστημα;

Μπορείτε να παραλάβετε την παραγγελία σας από το κατάστημα που σας εξυπηρετεί με τη μέθοδο Click Away. Κάνετε τις αγορές σας στο mothercare.gr, συμπληρώνετε όλα τα στοιχεία σας, συμπεριλαμβάνοντας και τη διεύθυνσή σας και επιλέγετε σαν τρόπο αποστολής "Αποστολή σε κατάστημα". Μόλις η παραγγελία σας φτάσει στο κατάστημα που επιλέξατε θα ειδοποιηθείτε με email ή SMS για την παραλαβή της. Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία πατήστε εδώ.

Έβαλα μια παραγγελία και θα ήθελα να μάθω ποιο courier χρησιμοποιείτε

Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί διάφορους συνεργάτες με σκοπό πάντα την ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση σας. Στο email επιβεβαίωσης της παραγγελίας σας καθώς και κατά την εξέλιξη αυτής θα σας παρέχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες όπως και για το ποιος μεταφορέας θα παραδώσει την παραγγελία σας.

Αν βάλω παραγγελία πόσο θα πάρει να την παραλάβω και πόσο θα κοστίσει;

Η παράδοση των προϊόντων σας θα υλοποιηθεί εντός 7 εργάσιμων ημερών (μέγιστος χρόνος). Για παραγγελίες άνω των 60€ η παράδοση είναι δωρεάν ενώ για παραγγελίες κάτω των 60€, το κόστος είναι 3,50€Εάν επιθυμείτε να πληρώσετε με αντικαταβολή είναι επιπλέον 2,50€Για δωρεάν παράδοση μπορείτε να επιλέξετε παράδοση μέσα από ένα από τα καταστήματα μας με τη μέθοδο Click Away. Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες επί των παραδόσεων πατήστε Αποστολή προϊόντων & μεταφορικά.

Πότε θα μου παραδώσετε;

Οι παραγγελίες εκτελούνται την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την ημέρα που έγινε η παραγγελία, και παραδίδονται στους courier / μεταφορείς σε 1-2 ημέρες. Από την ημέρα που ο μεταφορέας παραλάβει την παραγγελία οι συνήθεις χρόνοι παράδοσης είναι:

 

• Το μέγιστο 5 εργάσιμες ημέρες στην Αττική

• Το μέγιστο 7 εργάσιμες ημέρες σε χερσαίους προορισμούς

• Το μέγιστο 8 εργάσιμες ημέρες στη νησιωτική Ελλάδα.

• Σε δυσπρόσιτες περιοχές υπολογίστε 2-3 εργάσιμες ημέρες παραπάνω.

 

Για παραδόσεις μεγάλων δεμάτων στην Αττική θα επικοινωνήσουμε μαζί σας προκειμένου να κανονίσουμε το ραντεβού παράδοσης μαζί σας. Οι χρόνοι ενδέχεται να επηρεαστούν λόγω ανωτέρας βίας, δυσμενών καιρικών συνθηκών κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Τι θα συμβεί αν δεν είμαι σπίτι όταν έρθουν να μου παραδώσουν την παραγγελία μου;

Μην ανησυχείτε εάν δεν είστε σπίτι όταν το courier έρθει να σας παραδώσει την παραγγελία σας. Το courier θα σας αφήσει ένα σημείωμα και θα πρέπει να επικοινωνήσετε εσείς μαζί τους προκειμένου να καθορίσετε εκ νέου την ημέρα και την ώρα παράδοσης.

Έκανα μια παραγγελία online και ενώ δείχνει ότι έχει γίνει δεν έχω λάβει επιβεβαιωτικό email. Γιατί;

Λυπούμαστε που δεν έχετε λάβει email επιβεβαίωσης. Εάν η διεύθυνση μας δεν είναι στις επαφές σας ή στις ασφαλείς διευθύνσεις του email σας υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το email μας να είναι στη λίστα με τα spam σας και έτσι να μην εμφανίζεται στο inbox σας. Επιπλέον είναι καλό να ελέγξετε τα στοιχεία στο λογαριασμό που έχετε δημιουργήσει στο site μας και να βεβαιωθείτε ότι έχετε γράψει σωστά τη διεύθυνση σας. Συνήθως το email επιβεβαίωσης της παραγγελίας σας φτάνει σε μερικά λεπτά στο inbox σας αφού λάβουμε την παραγγελία. Παρόλα αυτά εάν συμβεί το site να είναι ιδιαιτέρως απασχολημένο αυτό μπορεί να κρατήσει λίγο παραπάνω. Για να ελέγξετε την κατάσταση της παραγγελίας σας μπορείτε να μπείτε στο λογαριασμό σας και να ελέγξετε το ιστορικό των παραγγελιών σας.

Πως αλλάζω τη διεύθυνση παράδοσης;

Μπορείτε να αλλάξετε τις διευθύνσεις και τα στοιχεία σας μπαίνοντας στο «λογαριασμό μου» και στο πάνω μέρος να επιλέξετε το «βιβλίο διευθύνσεων» όπου εκεί μπορείτε να αφαιρέσετε, να προσθέσετε ή να τροποποιήσετε μια διεύθυνση.Εάν ήδη έχετε κάνει μια παραγγελία και αλλάξετε τα στοιχεία σας μετά , οι πληροφορίες παράδοσης της συγκεκριμένης παραγγελίας δεν θα αλλάξουν. Αφού μια παραγγελία υλοποιηθεί δεν είναι δυνατόν να αλλάξει η διεύθυνση παράδοσης.

Αφού κάνω μια παραγγελία, πότε υλοποιείται η πληρωμή;

Εφόσον κάνετε μια παραγγελία και επιλέξετε τρόπο πληρωμής πιστωτική ή χρεωστική κάρτα η πληρωμή υλοποιείται εντός 1 εργάσιμης ημέρας. Αν η πληρωμή υλοποιηθεί εντός Σαββατοκύριακου θα φανεί στην πρώτη εργάσιμη ημέρα.

Πως θα γνωρίζω εάν η παραγγελία μου ήταν επιτυχής;

Όταν κάνετε μια παραγγελία στο site μας , σας απαντάμε με ένα επιβεβαιωτικό email που σας δηλώνουμε την παραγγελία σας, τα στοιχεία τιμολόγησης και παράδοσης αυτής όπως μας τα έχετε εσείς δηλώσει κατά το χρόνο που κάνατε την παραγγελία. Παρακαλούμε να ελέγξετε αυτό το email καθώς ανακριβείς πληροφορίες σε αυτό μπορεί να προκαλέσουν καθυστέρηση στην παράδοση της παραγγελίας σας.

Τι σημαίνει το «εργάσιμες» ημέρες;

Οι εργάσιμες ημέρες είναι Δευτέρα έως Παρασκευή. Σάββατο, Κυριακή και αργίες δεν ανήκουν στις «εργάσιμες» ημέρες.

Μπορώ να ζητήσω η παραγγελία μου να τυλιχθεί ως δώρο;

Μπορούμε να προετοιμάσουμε την παραγγελία σας ως δώρο. Η προετοιμασία περιλαμβάνει τύλιγμα (ανάλογα το είδος), κάρτα αλλαγής και χάρτινη σακούλα με το λογότυπο μας. Μπορείτε να προσθέσετε αυτή την επιλογή κάνοντας κλικ στο κουτάκι στο πεδίο "Συσκευασία Δώρου". Επιλέγετε πόσα δώρα θέλετε να προετοιμάσουμε για εσάς και τοποθετείτε τα είδη της παραγγελίας στα αντίστοιχα δώρα. Εάν επιθυμείτε να συμπεριλάβουμε κάποια ευχή στο δώρο σας κάνετε κλικ στο αντίστοιχο κουτάκι και γράφετε τις ευχές σας για κάθε δώρο. Παρακαλούμε σημειώστε ότι η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη για όλα τα είδη. Η υπηρεσία είναι δωρεάν.

Πόσα είναι τα έξοδα αποστολής;

• Για παραγγελίες άνω των 60€, τα μεταφορικά είναι ΔΩΡΕΑΝ.

• Για παραγγελίες μικρότερες από 60€, τα μεταφορικά είναι 3,50€

• Για παράδοση παραγγελίας σε οποιοδήποτε κατάστημά μας η παράδοση είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Μπορώ να επιστρέψω κάποιο προϊόν;

Μπορείτε να επιστρέψετε τα είδη με τα οποία δεν είστε ικανοποιημένοι αρκεί να είναι σε άριστη κατάσταση και στην αρχική τους συσκευασία, εντός 14 ημερών και συνοδεύοντας τα με την απόδειξη αγοράς τους ή την κάρτα αλλαγής τους. Μπορείτε να επιστρέψετε τα είδη σε οποιοδήποτε κατάστημα ή να ακολουθήσετε τη διαδικασία που περιγράφεται στο Αλλαγές & Επιστροφές.

Παρέλαβα την παραγγελία μου αλλά δεν είναι εντάξει! Τι κάνω;

Στο mothercare στοχεύουμε στο να παρέχουμε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Μπορείτε να επιστρέψετε τα είδη με τα οποία δεν είστε ικανοποιημένοι αρκεί να είναι σε άριστη κατάσταση και στην αρχική τους συσκευασία, εντός 14 ημερών από την παραλαβή τους και συνοδεύοντας τα με την απόδειξη αγοράς τους ή την κάρτα αλλαγής τους. Μπορείτε να επιστρέψετε τα είδη σε οποιοδήποτε κατάστημα mothercare ή να ακολουθήσετε τη διαδικασία που περιγράφεται στο Αλλαγές & επιστροφές.

Μπορώ να δω που είναι η παραγγελία μου;

Μπορείτε να δείτε την παραγγελία σας με δύο τρόπους. Είτε μπαίνοντας στο λογαριασμό σας, στο ιστορικό των παραγγελιών σας και επιλέγετε τη παραγγελία που θέλετε να ελέγξετε, είτε πατώντας στο "Βρείτε την παραγγελία σας" και συμπληρώνετε το email και τον αριθμό της παραγγελίας. Εάν έχετε λάβει email με αριθμό εντοπισμού θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες του email για να δείτε που βρίσκετε η παραγγελία σας. Για τις υπόλοιπες παραγγελίες ισχύει η παράδοση εντός 7 ημερών.

Υπάρχουν επιλογές στην παράδοση;

Όλες οι παραδόσεις μας γίνονται εντός 7 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της παραγγελίας. Το διάστημα παράδοσης εξαρτάται πάντα από το τόπο παράδοσης. Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες επί των παραδόσεων πατήστε Αποστολή προϊόντων & μεταφορικά. Για παραδόσεις παραγγελιών εντός της Αττικής μπορείτε να επιλέξετε την Αποστολή Express με κόστος 5,00€ και παράδοση εντός της επόμενης εργάσιμης ημέρας, εφόσον η παραγγελία έχει γίνει πριν τις 2 το μεσημέρι. Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία πατήστε εδώ.

Τα προϊόντα μας

Που μπορώ να βρω μαξιλάρια εγκυμοσύνης

Μπορείτε να βρείτε την ποικιλία μας από μαξιλάρια στήριξης και θηλασμού online πατώντας εδώ.

Από ποια ηλικία μπορώ να χρησιμοποιήσω κάθισμα αυτοκινήτου που κοιτάζει εμπρός;

Η ηλικία του παιδιού σας δεν είναι σημαντική – το βάρος τους είναι που έχει σημασία όταν επιλέγετε κάθισμα αυτοκινήτου. Τα καθίσματα αυτοκινήτου που κοιτάζουν εμπρός είναι κατάλληλα από τα 9 έως τα 18 περίπου κιλά. Μπορείτε να συμβουλευτείτε τον οδηγό αγοράς καθίσματος αυτοκινήτου πατώντας εδώ, καθώς και να δείτε τη μεγάλη μας ποικιλία καθισμάτων αυτοκινήτου που κοιτάνε προς τα μπροστά πατώντας εδώ.

Ποιο καρότσι είναι κατάλληλο για εμένα;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε όταν επιλέγετε καρότσι – όπως η ηλικία του μωρού σας, ο διαθέσιμος χώρος αποθήκευσης και φυσικά η οικονομική σας δυνατότητα. Τα travel systems είναι κατάλληλα από τη γέννηση και είναι σχεδιασμένα να χρησιμοποιούνται με βρεφικό μεταφορέα που σηκώνεται εύκολα από το αυτοκίνητο και κουμπώνει στο σκελετό. Παρόλα αυτά, εάν σχεδιάζετε να βγαίνετε τριγύρω πού και πού, να χρησιμοποιείτε πάντα τη μορφή του σε καρότσι περιπάτου ή πορτ μπεμπέ. Τα καρότσια περιπάτου είναι πρακτικά και ελαφριά, τέλεια για διακοπές και μέρες εκτός σπιτιού και για ανθρώπους που χρησιμοποιούν πολύ τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επιπλέον, διπλώνονται εντελώς για εύκολη αποθήκευση. Τα καρότσια για δίδυμα και τα διπλά καρότσια παρέχουν άνετες βόλτες για δύο. Στα καρότσια διδύμων τα αδέρφια κάθονται δίπλα δίπλα και κάποια είναι κατάλληλα από τη γέννηση. Τα καρότσια τριών τροχών είναι τέλεια εάν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε πολύ έξω, είτε στην πόλη, είτε σε πιο ανώμαλο έδαφος. Είναι εύκολα στο χειρισμό αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε τον απαραίτητο αποθηκευτικό χώρο! Για να δείτε τη μεγάλη ποικιλία μας σε καρότσια πατήστε εδώ.

Τι ρούχα θα χρειαστώ για το νεογέννητο μου;

Το να γνωρίζετε τι ρούχα θα χρειαστεί το μωρό σας τις πρώτες του εβδομάδες μπορεί να φαίνεται τρομακτικό. Θα χρειαστείτε περισσότερα από όσα νομίζετε επειδή τα περισσότερα μωρά βγάζουν λίγο γάλα μετά το τάϊσμα, και μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε πολλές φορές πάνα, οπότε είναι καλό να έχετε πολλά επιπλέον ρούχα ώστε να μην ανησυχείτε για το πλύσιμο. Το μωρό σας θα χρειαστεί:

• 6-8 φορμάκια για τον ύπνο

• 6-8 κορμάκια

• 2 κορμάκια που ανοίγουν στο πλάι

• 3 ζακετάκια

• 2 βαμβακερά σκουφάκια

• 1 ζεστό μπουφάν ή μπουφανάκι καροτσιού

• 2 ζευγάρια γαντάκια

• 6 ζευγάρια κάλτσες

• 1 κουβέρτα ή σάλι

• 6 σαλιάρες

Για να δείτε τα ρούχα για μωρά 0-18 μηνών πατήστε εδώ.

Πουλάτε άλλες μάρκες παπούτσια εκτός από mothercare;

Φυσικά, υπάρχουν και άλλες εταιρείες παπουτσιών εκτός από Mothercare, όπως Nike, Camper, Kickers και New Balance. Μπορείτε να δείτε τη συλλογή παπουτσιών εδώ, καθώς και τον οδηγό για το σωστό μέγεθος παπουτσιών εδώ.

Παρατήρησα ότι ένα είδος που ήθελα να αγοράσω ήταν σε προσφορά αλλά όταν επέστρεψα για να το αγοράσω η προσφορά είχε λήξει. Μπορώ ακόμα να διεκδικήσω την έκπτωση;

Όπως όλοι οι έμποροι λιανικής, έχουμε προσφορές σε συγκεκριμένα προϊόντα ανά καιρούς, αλλά αυτές οι προσφορές δεν μπορούν να είναι αναδρομικές. Λυπούμαστε για οποιαδήποτε απογοήτευση έχει δημιουργηθεί. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τις προσφορές μας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ.

Τι λέει ο Κ.Ο.Κ για τα παιδιά και τα καθίσματα αυτοκινήτου;

Σύμφωνα με τα άρθρα 12 (παρ. 5) και 33 (παρ. 2), του Νόμου2696 (Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας) είναι υποχρεωτική η χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας, όπως τα παιδικά καθίσματα, για την μεταφορά ανήλικων επιβατών μέχρι την ηλικία των 12 ετών. Οι παραβάτες τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο από 80€ έως 350€ και αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για 10 μέρες. Δείτε τη μεγάλη μας συλλογή σε παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου εδώ.

Τι τύπο στρώματος χρειάζομαι;

Κάθε νέο μωρό αξίζει ένα νέο στρώμα καθώς το εσωτερικό ενός χρησιμοποιημένου στρώματος μπορεί να έχει συμπιεστεί μόνιμα από το βάρος του προηγούμενου μωρού, κάνοντάς το λιγότερο άνετο και λιγότερο αποτελεσματικό. Τι είδη στρωμάτων υπάρχουν διαθέσιμα;

 

• Στρώμα με ελατήρια σε θήκες – ανεξάρτητα ελατήρια από ατσάλι ραμμένα σε μικρές υφασμάτινες θήκες. Κάθε ελατήριο είναι ελεύθερο να αντιδρά ανεξάρτητα στις κινήσεις του σώματος, παρέχοντας απίστευτη στήριξη για το κεφάλι, το λαιμό και την πλάτη του μωρού σας.

• Στρώμα με εσωτερικά ελατήρια – σταθερά, γυριστά ελατήρια προσφέρουν σταθερή υποστήριξη.

• Στρώμα με αφρό – ένας πυρήνας αφρού περικλείεται από ένα αδιάβροχο και εύκολο στο καθάρισμα κάλυμμα χωρίς PVC, παρέχοντας καλή στήριξη και άνεση.

 

Δείτε τα στρώματά μας εδώ.

Τι μέγεθος ρούχα εγκυμοσύνης πρέπει να αγοράσω;

Στην ερώτηση "πως επιλέγω τα μεγέθη στα ρούχα εγκυμοσύνης;" η απάντηση είναι "ακριβώς όπως και στα κανονικά ρούχα", δηλαδή στο μέγεθος που χρησιμοποιούσατε προ εγκυμοσύνης. Δείτε τον Οδηγό μεγεθών για ρούχα και εσώρουχα εγκυμοσύνης πατώντας εδώ.

Πότε μπορώ να αγοράσω στο παιδί μου μαξιλάρι και πάπλωμα;

Η Mothercare δεν προτείνει παπλώματα, καλύμματα ή μαξιλάρια για μωρά κάτω των δώδεκα μηνών. Για να δείτε τα μαξιλάρια πατήστε εδώ και τα παπλώματα πατήστε εδώ.

Πόσο καιρό μπορώ να χρησιμοποιώ ένα καλάθι;

Τα καλάθια είναι κατάλληλα μόνο για νεογέννητα και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο μέχρι το μωρό σας να είναι περίπου τριών με τεσσάρων μηνών. Δείτε την ποικιλία μας σε καλάθια εδώ.

Τι πόρτα ασφαλείας θα χρειαστώ;

Θα χρειαστείτε τουλάχιστον δύο πόρτες ασφαλείας, μία για την κορυφή και μία για τη βάση της σκάλας. Μπορεί επίσης να χρειαστείτε περισσότερες πόρτες ασφαλείας για να βάλετε στην είσοδο των δωματίων. Υπάρχουν δύο βασικές επιλογές, οι σταθερές πόρτες που βιδώνονται στους τοίχους, ή οι πόρτες που εφαρμόζουν με πίεση, οι οποίες μπορούν να μεταφερθούν. Πάντα βεβαιώνεστε ότι οποιεσδήποτε πόρτες έχετε στις σκάλες δεν έχουν μπάρα που μετακινείται στο κάτω μέρος, καθώς αυτή μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την ποικιλία μας online.

Ποιο καρεκλάκι φαγητού να επιλέξω;

Υπάρχουν πολλά καρεκλάκια φαγητού στην αγορά, που ανταποκρίνονται σε διαφορετικές ανάγκες. Όταν επιλέγετε, βεβαιωθείτε ότι το καρεκλάκι φαγητού υπόκειται στους τρέχοντες κανόνες ασφαλείας.

• Ελαφριά αναδιπλούμενα καρεκλάκια φαγητού

Φθηνοί, εύκολοι στην αναδίπλωση μεταλλικοί σκελετοί τα καθιστούν ιδανικά για ταξίδια και για το πακετάρισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Διπλώνουν σε διαστάσεις 122 x 56 x 21 cm ή 71 x 74 x 35 cm

Υπάρχει ελαφριά εκδοχή σε ξύλο που ζυγίζει 4,7 κιλά

Ενδέχεται να έχουν σταθερό δίσκο φαγητού που καθαρίζεται εύκολα ή αποσπώμενο με τρεις θέσεις προσαρμογής

Διαθέτουν φουσκωτές θέσεις PVC που καθαρίζουν εύκολα για επιπλέον άνεση

Ζυγίζουν μεταξύ 5,4 και 8 κιλών

• Μετατρέψιμα καρεκλάκια φαγητού

Έχουν μεγάλο εύρος ζωής καθώς είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν ως καρεκλάκια φαγητού για το μωρό σας πριν μετατραπούν σε χαμηλή καρέκλα και τραπεζάκι καθώς γίνεται νήπιο, μέχρι και την ηλικία των περίπου τριών ετών.

Χαμηλό ύψος καθίσματος από 25 έως 28 εκατοστά.

Χαμηλό ύψος τραπεζιού από 43 ως 45 εκατοστά.

Συνήθως είναι διαθέσιμα σε σταθερό ξύλο – πεύκο ή οξιά

Ένα μαξιλάρι που καθαρίζει εύκολα μπορεί να αγοραστεί ξεχωριστά

Έρχεται με ζώνη στο καβάλο και ζώνες που εφαρμόζουν με ασφάλεια, ή πωλείται ξεχωριστά.

Έχει είτε αποσπώμενο δίσκο φαγητού που καθαρίζει εύκολα, είτε έναν ξύλινο.

Συνολικό βάρος μεταξύ 10,5 και 12 κιλών

• Προσαρμοζόμενα πολυεπίπεδα καρεκλάκια φαγητού που διπλώνουν

Ανάλογο με το πόσο πολυτελές είναι το μοντέλο, θα περιλαμβάνει τέσσερεις με επτά προσαρμογές ύψους. Αυτό σας επιτρέπει να το προσαρμόσετε από θέση για καρεκλάκι φαγητού σε επίπεδο τραπεζιού όταν το νήπιό σας μεγαλώσει.

Προσαρμοζόμενη πλάτη τριών θέσεων και θέση για τα πόδια για επιπλέον άνεση

Θέσεις που καθαρίζουν εύκολα

Μπορεί να στέκεται μόνο του όταν διπλώνει

Ο σκελετός διπλώνει εύκολα για αποθήκευση και ταξίδι

Το ύψος της θέσης είναι από 64 έως και 29 εκατοστά

Ζυγίζει από 9 έως 12 κιλά

• Πρώτα από όλα η ασφάλεια

Όσο βρίσκεται στο καρεκλάκι του φαγητού, το μωρό σας θα πρέπει να είναι ασφαλισμένο πάντα με τη ζώνη που του παρέχεται ή με μία εγκεκριμένη ζώνη που υπόκειται στα στάνταρ BS 6684

Τα καρεκλάκια φαγητού θα πρέπει επίσης να υπόκεινται στο BS5799

Μην αφήνετε ποτέ το παιδί σας στο καρεκλάκι φαγητού χωρίς επιτήρηση

Μη χρησιμοποιείτε το καρεκλάκι σε ολισθηρή ή ανυψωμένη επιφάνεια

Όταν διπλώνεται θα πρέπει να διατηρείται μακριά από τα παιδιά.

Προσέχετε ιδιαίτερα όταν βάζετε ή βγάζετε το παιδί σας από το καρεκλάκι

 

Δείτε εδώ την online ποικιλία μας σε καρεκλάκια φαγητού.

Τι είναι το travel system;

Η ολοκληρωμένη επιλογή για ένα καινούριο μωρό. Ένα καρότσι που περιλαμβάνει βρεφικό μεταφορέα/ κάθισμα αυτοκινήτου που εφαρμόζει με ασφάλεια στο βασικό σκελετό του καροτσιού. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να μετακινείτε το μωρό σας από το καρότσι στο αμάξι χωρίς ενοχλήσεις. Κάποιες επιλογές περιλαμβάνουν και πορτ μπεμπέ. Δείτε την ποικιλία μας online πατώντας εδώ.

Πως μπορώ να μάθω πόσο μεγάλο είναι ένα είδος;

Παρακαλούμε κάντε κλικ στο κουμπί «πληροφορίες προϊόντος» και «προδιαγραφές» που βρίσκοντε κάτω από το προϊόν που σας ενδιαφέρει, και θα βρείτε όλες τις επιπλέον πληροφορίες που μπορεί να χρειάζεστε. Εάν η απάντησή σας δε βρίσκεται εκεί, παρακαλούμε επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί μας στο 2104821186 ή κάντε κλικ στο κάτω κουμπί «Επικοινωνήστε μαζί μας», και θα βρούμε τις πληροφορίες για εσάς.

Τι μπορώ να ταϊσω ένα μωρό 6 μηνών;

Τι μπορώ να ταΐσω ένα μωρό έξι μηνών;

 

• Πολτοποιημένα (μαγειρεμένα) λαχανικά, για παράδειγμα καρότο, γλυκοπατάτα, μπρόκολο

• Πολτοποιημένα φρούτα, για παράδειγμα μπανάνα ή μαγειρεμένα/ πολτοποιημένα βερίκοκα, μήλο ή αχλάδι

 

Μην προσθέτετε αλάτι ή ζάχαρη. Το γάλα εξακολουθεί να είναι σημαντικό κομμάτι της διατροφής του μωρού σας, για αυτό συνεχίστε το θηλασμό ή τη φόρμουλα. Καθώς το μωρό σας τρώει περισσότερη στερεή τροφή, η ποσότητα του γάλακτος που καταναλώνει θα συνεχίσει να μειώνεται. Εξοικειώστε το με φαγητά που μπορεί να κρατά στο χέρι – ενθαρρύνουν το μωρό σας να μασήσει, ακόμη κι αν δεν έχει ακόμη δόντια. Δοκιμάστε μαγειρεμένα λαχανικά, για παράδειγμα στικ καρότου, πράσινα φασόλια – ή κύβους από τυρί, ψωμί, ή λωρίδες από ψωμί πίτα. Δείτε τη ποικιλία των προϊόντων μας για τη στερεά τροφή εδώ.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να αρχίσω να εκπαιδεύω το παιδί μου στη τουαλέτα;

Υπάρχει ένα μεγάλο εύρος του πότε τα παιδιά βγάζουν την πάνα και στις μέρες μας δεν έχει πραγματική σημασία εάν το παιδί σας δεν την έχει σταματήσει εντελώς έως τα τρία του χρόνια. Εξαρτάται από εσάς και το παιδί σας να αποφασίσετε πότε να ξεκινήσετε την εκπαίδευση στην τουαλέτα. Παρόλα αυτά, η πραγματική μετάβαση από τις πάνες στα βρακάκια μπορεί να είναι τραυματική για ένα παιδί και είναι σημαντικό να μη γίνετε ανυπόμονοι με το παιδί σας. Πολλοί βρεφικοί σταθμοί και ομάδες παιχνιδιού επιμένουν το παιδί σας να έχει εκπαιδευτεί πριν του προσφερθεί θέση, αν και κάποιοι βρεφικοί σταθμοί είναι πιο ελαστικοί. Είναι πλέον γνωστό ότι τα μωρά δεν μπορούν να ελέγξουν το έντερο και την κύστη τους πριν τους 18 με 24 μήνες, και συχνά μέχρι πολύ αργότερα. Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα που θα σας βοηθήσουν στην εκμάθηση της τουαλέτας εδώ.

Ποιος είναι ο πιο κατάλληλος τύπος καροτσιού για διακοπές;

Ένα ελαφρύ, συμπαγές καροτσάκι περιπάτου. Ένα που διπλώνει με τη μορφή ομπρέλας, ώστε να είναι βολικό κατά τη μεταφορά. Ένα καλάθι αγορών είναι πάντα χρήσιμο για να αποθηκεύετε παιχνίδια, αντιηλιακή κρέμα και άλλα απαραίτητα για τις διακοπές. Επιπλέον, μην ξεχάσετε να πάρετε ομπρέλα ή σκίαστρο για τον ήλιο. Δείτε την ποικιλία μας στα καρότσια online εδώ.

Μέχρι ποια ηλικία είναι κατάλληλα τα καθίσματα αυτοκινήτου "αυγά";

Η ηλικία του παιδιού σας δεν είναι σημαντική – το βάρος τους είναι αυτό που έχει σημασία όταν επιλέγετε κάθισμα αυτοκινήτου. Τα καθίσματα αυτοκινήτου «αυγά» είναι κατάλληλα από τη γέννηση μέχρι τα 13 περίπου κιλά. Δείτε την ποικιλία μας online εδώ.

Tι είναι το Isofix;

Το Isofix καθιστά την τοποθέτηση του παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου εύκολη, απλή και ασφαλή. Τα σημεία εφαρμογής Isofix είναι ενσωματωμένα στο αυτοκίνητο ώστε ένα κάθισμα αυτοκινήτου συμβατό με Isofix να μπορεί απλά να «συνδεθεί». Από το Φεβρουάριο του 2006, όλα τα νέα αυτοκίνητα που είναι μηχανολογικά εγκεκριμένα, είναι εξοπλισμένα με σημεία εφαρμογής Isofix. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει εάν το αυτοκίνητό σας είναι συμβατό πριν την αγορά. Μπορείτε να συμβουλευτείτε τον οδηγό αγοράς που αφορά το i-size και isofix πατώντας εδώ, καθώς και να δείτε την μεγάλη μας ποικιλία σε καθίσματα αυτοκινήτου i-size, isofix και βάσεις αυτών πατώντας εδώ.

Είδα ένα ρούχο σε κάποιο μαγαζί αλλά δεν μπορώ να το βρώ στο site

Προσπαθούμε τόσο στα καταστήματά μας όσο και στο site μας να έχουμε διαθέσιμα όλα τα σχέδια και τα μοντέλα για εσάς. Δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Μπορείτε να βρείτε εναλλακτικά σχέδια, κοιτώντας τη συλλογή μας σίγουρα θα βρείτε κάτι συναρπαστικό!

Μπορώ να αγοράσω παιχνίδια early learning centre από καταστήματα mothercare;

Ναι, μπορείτε. Έχουμε μία μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών στην ιστοσελίδα μας και πολλά καταστήματά μας έχουν τμήμα ELC. Δείτε την online ποικιλία μας εδώ ή επικοινωνήστε με το τοπικό σας κατάστημα για περισσότερες πληροφορίες.

Τι παιχνίδια είναι κατάλληλα ανά ηλικία;

Αυτά τα παιχνίδια είναι ιδανικά για τα διάφορα στάδια του πρώτου χρόνου του μωρού σας.

 

• Από νεογέννητο έως έξι εβδομάδων: Το μωρό σας θα ελκύεται από τα χρώματα με μεγάλες αντιθέσεις και σχήματα.

Κρεμαστό παιχνίδι κούνιας

Χαλάκι παιχνιδιού και βρεφικό γυμναστήριο

Κασέτες/ CD με βρεφική μουσική

• Από 3 έως 6 περίπου μήνες: Το μωρό σας θα αρχίσει να κυλά, μπορεί να αρχίσει να ανταποκρίνεται στο όνομά του, και ενδέχεται να μπορεί να βρει μερικώς κρυμμένα αντικείμενα.

Υφασμάτινα βιβλία

Κουδουνίστρες

Μαλακά παιχνίδια αγκαλιάς

• Από τους 6 ως τους 8 περίπου μήνες: Το μικρό σας θα δείχνει μεγαλύτερη ακρίβεια στο να σηκώνει και να αρπάζει αντικείμενα, μπορεί να ανακάθεται χωρίς υποστήριξη, και θα ξεκινήσει να ψευτομιλά και να κάνει διαφορετικούς ήχους.

Δοχεία που μπαίνουν το ένα μέσα στο άλλο

Ξύλινα τουβλάκια

Βρεφικός καθρέφτης

 Παιχνίδια μπάνιου

 Μικρά βιβλία από σκληρό χαρτόνι

 Κρίκοι για τα δόντια

• Από τους 8 έως τους 12 μήνες: Το μωρό σας θα ανταποκρίνεται σε μία ευρεία ποικιλία ερεθισμάτων, μπορεί να μπουσουλά ή ακόμη και να ξεκινά το περπάτημα, και μπορεί ακόμη και να αρχίσει να λέει μερικές λέξεις.

Παιχνίδι – τηλέφωνο

Ογκώδη τουβλάκια και ανθρωπάκια

 Μουσικά παιχνίδια

 Παιχνίδια που μπορεί να σύρει μαζί του

Παιχνίδια που μπορεί να ανέβει πάνω τους (12 μήνες)

• Παίζοντας με ασφάλεια: 

Αγοράστε παιχνίδια από αξιόπιστες πηγές

Πετάτε τη συσκευασία μετά το άνοιγμα του παιχνιδιού

Κρατήστε τα παιχνίδια μακριά από τη φωτιά

Προσέχετε όταν παίζουν μεγαλύτερα παιδιά με παιχνίδια που έχουν μικρά αντικείμενα κοντά στο μωρό σας

Πάντα βάζετε ζώνη ασφαλείας στο μωρό όταν χρησιμοποιείτε κούνιες

Μαζεύετε τα παιχνίδια ώστε να αποφεύγετε τις πτώσεις, και μην αφήνετε παιχνίδια στις σκάλες

Δείτε την ποικιλία μας online εδώ.

Χρειάζομαι ενδοεπικοινωνία;

Η ενδοεπικοινωνία προσφέρει στους γονείς ηρεμία. Μόλις το μωρό κουνηθεί, θα το ξέρετε…ώστε να μπορείτε να κάνετε άλλα πράγματα μέσα στο σπίτι (ή ακόμη και να κοιμηθείτε λιγάκι). Παρακαλούμε να θυμάστε όμως ότι η ενδοεπικοινωνία αποτελεί απλά ένα βοήθημα – δεν έχει ως σκοπό να αντικαταστήσει την επίβλεψη των ενηλίκων. Μπορείτε να δείτε την ποικιλία μας σε ενδοεπικοινωνίες πατώντας εδώ.

Τι μέγεθος ρούχα πρέπει να αγοράσω για το μωρό μου;

Είναι πολύ ευχάριστο να αγοράζετε ρούχα για το μωράκι σας. Το να εντοπίσετε το σωστό μέγεθος, όμως, μπορεί να αποδειχθεί πολύπλοκο. Μεταβείτε στο Οδηγοί αγοράς - μεγεθολόγια και στον Οδηγό μεγεθών για βρεφικά & παιδικά ρούχα για να είστε σε θέση να βρίσκετε πάντα το σωστό μέγεθος για το παιδί σας.

Έχασα τις οδηγίες χρήσης μου, πως μπορώ να βρω αντίγραφο αυτών;

Παρακαλούμε πατήστε στο Οδηγίες Χρήσης Προϊόντων και αναζητήστε το προϊόν που επιθυμείτε. Εάν δεν βρίσκετε το προϊόν που ψάχνετε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνοντας email στο [email protected] ή πατώντας στο Επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για το δωμάτιο του μωρού μου;

Η θερμοκρασία του δωματίου είναι ζωτικής σημασίας στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος ύπνου για το μωρό και θα πρέπει να διατηρείται στους 16-20ο C για να μειωθεί ο κίνδυνος αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Πόσα σκεπάσματα να χρησιμοποιήσετε; Η ποσότητα των σκεπασμάτων που χρησιμοποιείτε εξαρτάται από τη θερμοκρασία δωματίου. Παρόλα αυτά, ο κανόνας είναι ένα κορμάκι, φορμάκι, συν ένα σεντόνι και μέχρι τρεις λεπτές κουβέρτες.

• 24°C/75°F – μόνο ένα σεντόνι

• 21°C/70°F – ένα σεντόνι και μία κουβέρτα

• 18°C/65°F – ένα σεντόνι και δύο κουβέρτες

• 15°C/60°F – ένα σεντόνι και τρεις κουβέρτες 

(Σημείωση: Μία κουβέρτα διπλωμένη στα δύο θεωρείται δύο κουβέρτες). Για περισσότερες πληροφορίες για το βρεφικό σας δωμάτιο και τον ασφαλή ύπνο του μωρού σας παρακαλούμε κάντε κλικ εδώ για τους χρήσιμους οδηγούς μας για την αγορά και την ασφάλεια.

Από ποια ηλικία μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα booster κάθισμα;

Τα καθίσματα booster μπορούν να χρησιμοποιηθούν από 15 έως 36 κιλά, ηλικία 4 ετών με 11 ετών περίπου. Δείτε τη συλλογή μας σε καθίσματα booster εδώ.

Πως αφαλατώνω τον αποστειρωτή μου, θερμαντήρα, βραστήρα ή υγραντήρα ;

Τα άλατα είναι ένα λευκό, σαν κιμωλία εναπόθεμα που βρίσκεται κατά βάση σε προϊόντα που ζεσταίνουν νερό όπως οι αποστειρωτές, οι βραστήρες, οι αφυγραντήρες, οι κατσαρόλες κλπ. Τακτική αφαλάτωση θα εξασφαλίσει αποτελεσματικότητα για τις συσκευές σας και θα διευρύνει το χρόνο ζωής τους. Θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον κάθε τέσσερις εβδομάδες ή νωρίτερα εάν το προϊόν χρησιμοποιείται πολύ ή σε περιοχές με σκληρό νερό. Μη χρησιμοποιείτε αποξεστικά υλικά, καθώς βλάπτουν τη συσκευή. Χρησιμοποιώντας σακουλάκια αφαλάτωσης: παρακαλούμε ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Χρήση κιτρικού οξέος (διαθέσιμο στα φαρμακεία): Αναμείξτε 5 γραμμάρια κιτρικού οξέος με 100ml νερού και ρίξτε το στον αποστειρωτή. Βάλτε το σε ένα κύκλο λειτουργίας. Αφήστε το εκτός ρεύματος για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το μείγμα, ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε. Προσέξτε να αποφύγετε την επαφή με τα μάτια καθώς το οξύ μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, και κρατήστε το μακριά από τα παιδιά. Χρήση ξιδιού: ρίξτε ένα μείγμα από 40 ml ξιδιού (οποιοδήποτε είδος) και 40 ml νερού στη συσκευή. Αφήστε το να λειτουργήσει για έναν κύκλο, και αφήστε το εκτός ρεύματος για 30 λεπτά. Εάν υπάρχουν ακόμη υπολείμματα αλάτων, βάλτε το σε λειτουργία για άλλον ένα κύκλο και αφήστε το εκτός ρεύματος για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το μείγμα, ξεπλύνετε και σκουπίστε τη συσκευή. Η αφαλάτωση με τη χρήση ξιδιού είναι φθηνότερη, αλλά μυρίζει λίγο.

Πόσα σκεπάσματα πρέπει να χρησιμοποιήσω για το μωρό μου;

Η ποσότητα των σκεπασμάτων που χρησιμοποιείτε εξαρτάται από τη θερμοκρασία δωματίου. Παρόλα αυτά, ο κανόνας είναι ένα κορμάκι, φορμάκι, συν ένα σεντόνι και μέχρι τρεις λεπτές κουβέρτες.

• 24°C/75°F – μόνο ένα σεντόνι

• 21°C/70°F – ένα σεντόνι και μία κουβέρτα

• 18°C/65°F – ένα σεντόνι και δύο κουβέρτες

• 15°C/60°F – ένα σεντόνι και τρεις κουβέρτες

Σημείωση: Μία κουβέρτα διπλωμένη στα δύο θεωρείται δύο κουβέρτες.

Δείτε τη μεγάλη ποικιλία μας σε κλινοσκεπάσματα εδώ.

 

Τι πρέπει να βάλω στη τσάντα του μαιευτηρίου;

Μην περιμένετε τις πρώτες συσπάσεις για να δείτε τι θα πρέπει να πάρετε μαζί σας στο μαιευτήριο. Μετά την 36η εβδομάδα η τσάντα για το μαιευτήριο πρέπει να είναι έτοιμη και μπροστά στην πόρτα γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να έρθει ο τοκετός. Παρακάτω δείτε τι θα χρειαστείτε και τι όχι:

Για τον τοκετό:

Ότι και αν κάνετε μην ξεχάσετε τις εξετάσεις σας , το βιβλιάριο σας και τα χαρτιά σας όταν πάτε στο μαιευτήριο. Καλό είναι να τα βάλετε στη τσάντα σας για να μην τα ξεχάσετε γιατί δεν γνωρίζετε ποια στιγμή θα σπάσουν τα νερά. Επιπλέον μπορείτε να έχετε μαζί σας:

• Περιοδικά/Βιβλία (ο τοκετός μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες)

• Κάλτσες (αν είναι χειμώνας για να μην κρυώνουν τα πόδια σας)

• Κινητό τηλέφωνο και φορτιστή

• Φωτογραφική μηχανή

• Κρέμα ενυδάτωσης χειλιών

Για την παραμονή σας στο νοσοκομείο θα χρειαστείτε:

• Ειδικό σαπούνι και σφουγγάρι. Την επόμενη μέρα του τοκετού (αν έχετε φυσιολογικό τοκετό) θα μπορέσετε να κάνετε ένα μπάνιο και έτσι καλό είναι να έχετε τα δικά σας πράγματα.

• Νυχτικό και ρόμπα

• Παντόφλες

• Πετσέτα

• Χαρτομάντιλα

• Σουτιέν θηλασμού, επιθέματα στήθους

• Εσώρουχα μια χρήσης

• Σερβιέτες εγκυμοσύνης

• Πάνες για το μωρό

• Κορμάκια (2-3), φορμάκια (2-3) και ένα σύνολο για να βγείτε από το μαιευτήριο.

• Κάτι για να φορέσετε όταν είναι να φύγετε από το μαιευτήριο. Προσέξτε το ντύσιμο σας να σας δίνει εύκολη πρόσβαση στο θηλασμό! Επίσης επιλέξτε πολύ άνετα ρούχα γιατί δεν σας κάνουν τα παλιά σας, τουλάχιστον όχι ακόμα. 

Δείτε προϊόντα που μπορεί να χρειαστείτε για την τσάντα του μαιευτηρίου εδώ.

Πότε το μωρό μου μπορεί να μπει σε κούνια και για πόσο διάστημα;

Όλες μας οι κούνιες είναι κατάλληλες από τη γέννηση έως και τους 24 περίπου μήνες. Παρακαλούμε να θυμάστε να χρησιμοποιείτε τον κανόνα πατούσες στη βάση όταν βάζετε το μωρό σας για ύπνο, για όσο το δυνατόν περισσότερο. Δείτε τη μεγάλη μας συλλογή σε κούνιες εδώ και κούνιες που γίνονται μονά κρεβάτια εδώ.

Συμβουλές για γονείς

Τι πρέπει να τρώω κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τις πρώτες μέρες της εγκυμοσύνης πολλές γυναίκες αισθάνονται ότι δεν τρώνε τόσο καλά όσο πριν συλλάβουν. Είναι ζωτικής σημασία να περιλαμβάνετε πολλές πρωτεΐνες στην διατροφή σας αφού είναι σημαντικές για την ανάπτυξη του μωρού σας. Επιλέξτε υγιεινά σνακ όπως μπισκότα βρώμης, ξηρούς καρπούς και φρούτα. Δεν χρειάζεται να αυξήσετε την πρόσληψη των θερμίδων σας πριν από το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο όπου εκεί πρέπει να πάρετε παραπάνω 200-300 θερμίδες ανά μέρα. (εάν είστε έγκυος σε δίδυμα αυτό διπλασιάζεται σε 600 θερμίδες). Προσπαθήστε να επιλέξετε οργανικές τροφές και μειώστε το αλάτι ενώ κόψτε την καφεΐνη και το αλκοόλ. Καλό είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για το τι πρέπει να τρώτε και τι όχι.

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να μείνετε έγκυος;

Όσο απλό κι αν ακούγεται, η σύλληψη μπορεί να χρειαστεί μερικούς μήνες. Γενικά, ένα υγιές, γόνιμο ζεύγος έχει πολύ καλή πιθανότητα για εγκυμοσύνη σε ένα χρόνο, για παράδειγμα γύρω στα τριάντα θα συλλάβουν εντός ενός μήνα, γύρω στα εξήντα θα συλλάβουν εντός έξι μηνών και γύρω στα 85 θα συλλάβουν εντός ενός έτους. Τα υπόλοιπα θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο και μερικά από αυτά τα ζευγάρια θα χρειαστούν ενδεχομένως βοήθεια για να μείνουν έγκυοι.
Εκτός από την ηλικία, συγκεκριμένες καθημερινές συνήθειες μπορούν να μειώσουν την πιθανότητά σας να συλλάβετε. Για παράδειγμα, οι πιθανότητες μίας γυναίκας να συλλάβει τον πρώτο μήνα μετά τη διακοπή της χρήσης αντισυλληπτικών μέσων μειώνεται κατά ένα τρίτο περίπου εάν η γυναίκα καπνίζει. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, μία ανθυγιεινή διατροφή και ένα λιποβαρές ή παχύσαρκο σώμα μπορούν επίσης να μειώσουν την πιθανότητά σας να συλλάβετε. Για αυτούς τους λόγους πολλά ζευγάρια επιλέγουν να υιοθετήσουν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής κατά τους μήνες πριν τον προγραμματισμό τους για σύλληψη.
Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι εάν σκοπεύετε να μείνετε έγκυος θα πρέπει να λαμβάνετε συμπληρώματα φολικού οξέος καθώς μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης μυελομηνιγγοκήλης στα νεογνά. Το πιο κρίσιμο χρονικό διάστημα για τη λήψη φολικού οξέος είναι από την περίοδο πριν τη σύλληψη (και κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών της εγκυμοσύνης). Θα πρέπει σίγουρα να λάβετε φολικό οξύ μόλις σταματήσετε τη λήψη αντισυλληπτικών μέσων μέχρι και την δωδέκατη εβδομάδα εγκυμοσύνης. Το φολικό οξύ προστατεύει το μωρό από τον κίνδυνο μυελομηνιγγοκήλης και άλλων ελλειμμάτων του νευρικού σωλήνα που αποκτώνται εκ γενετής. Θα χρειαστείτε ένα ημερήσιο συμπλήρωμα τετρακοσίων (400) μικρογραμμαρίων φολικού οξέος. Εάν λαμβάνετε κάποιο συμπλήρωμα πολυβιταμινών που περιέχει ήδη 400 μικρογραμμάρια φολικού οξέος, δε θα χρειαστείτε ξεχωριστό συμπλήρωμα. Εάν δεν είστε σίγουρη, ελέγξτε τη συσκευασία ή συμβουλευτείτε το φαρμακοποιό σας. Θα πρέπει να λαμβάνετε μία υψηλότερη δόση (5mg) φολικού οξέος εάν έχετε ήδη αποκτήσει παιδί με σύνδρομο νευρικού σωλήνα, λαμβάνετε αγωγή για επιληψία, έχετε διαβήτη ή υποφέρετε από μερικές άλλες παθήσεις- παρακαλούμε συμβουλευτείτε πρώτα τον ιατρό σας καθώς ενδέχεται να χρειάζεστε ιατρική συνταγή για τη δόση των 5 mg. Θα θέλετε ίσως να λάβετε και ένα καθημερινό συμπλήρωμα βιταμίνης D των 10 mcg. Κάποιες γυναίκες έχουν χαμηλά επίπεδα αυτής της βιταμίνης λόγω της απόχρωσης του δέρματός τους ή της τοποθεσίας όπου διαμένουν στη Βρετανία. Εάν λαμβάνετε κάποια προγεννητική πολυβιταμίνη, η βιταμίνη D ενδέχεται να μην περιλαμβάνεται, οπότε ελέγξετε την ετικέτα.
Υπάρχουν κάποιες συζητήσεις στα νέα σχετικά με την καφεΐνη και την πρόκληση προβλημάτων υπογονιμότητας (αν και δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις). Παρ’ όλα αυτά, κάποιες έρευνες έχουν υποδείξει μία σύνδεση μεταξύ υψηλών δόσεων καφεΐνης και προβλημάτων σύλληψης. Λάβετε υπ’ όψη σας ότι η κυβέρνηση συμβουλεύει τις εγκύους να περιορίζουν την πρόσληψη καφεΐνης. Εάν έχετε έξη στην καφεΐνη, θα ήταν ίσως χρήσιμο να απεξαρτηθείτε σταδιακά από αυτήν τώρα. Η περιεκτικότητα των εσπρέσο σε καφεΐνη, καθώς και σε ροφήματα καφέ βασισμένα στους εσπρέσο, όπως οι καπουτσίνο και λάτε, μπορεί να εξαρτηθεί από την εταιρία παρασκευής. Μία έρευνα ανακάλυψε ότι τα επίπεδα καφεΐνης μπορεί να κυμαίνονται από 50 μιλιγκράμ ανά εσπρέσο σε μία εμπορική αλυσίδα έως και 300 μιλιγκράμ ανά εσπρέσο σε άλλη. Κάποια φαρμακευτικά σκευάσματα για το κρύωμα περιέχουν επίσης καφεΐνη. Πάντα ελέγχετε την ετικέτα, και συμβουλεύεστε το φαρμακοποιό σας εάν δεν είστε σίγουρη.
Η πιο γόνιμη περίοδος μίας γυναίκας ξεκινά ακριβώς πριν την απελευθέρωση του ωαρίου από την ωοθήκη και διαρκεί έως περίπου 48 ώρες μετά την ωορρηξία. Καθώς το σπέρμα μπορεί να επιβιώσει περίπου 5 ημέρες, μία γυναίκα είναι πιο πιθανό να συλλάβει εάν η συνεύρεση λάβει χώρα στις πέντε ημέρες πριν την ωορρηξία και τις δύο μέρες μετά την ωορρηξία. Επομένως, στον τυπικό έμμηνο κύκλο των 28 ημερών, μία γυναίκα θα πρέπει να στοχεύει στη συνεύρεση από την ένατη έως τη δέκατη έκτη ημέρα ώστε να μεγιστοποιήσει της πιθανότητές της να συλλάβει. Η γόνιμη περίοδος μίας γυναίκας με κύκλο 35 ημερών θα ξεκινήσει 16 ημέρες μετά την πρώτη μέρα της τελευταίας της εμμήνου ρήσης (δηλαδή 5 ημέρες πριν την ωορρηξία στην εικοστή πρώτη ημέρα).
Η διαδικασία της σύλληψης περιλαμβάνει τη γονιμοποίηση ενός ωαρίου από το σπερματοζωάριο και την εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου στο τοίχωμα της μήτρας. Η γονιμοποίηση συνήθως λαμβάνει χώρα καθώς το ωάριο ταξιδεύει κατά μήκος της σάλπιγγας- του σωλήνα που συνδέει τις ωοθήκες (όπου παράγονται τα ωάρια) με τη μήτρα. Για να υπολογίσετε την πιο γόνιμη χρονική στιγμή πρέπει να γνωρίζετε τη διάρκεια του κύκλου σας. Ένας έμμηνος κύκλος υπολογίζεται από την πρώτη μέρα της εμμήνου ρήσης σας έως την πρώτη ημέρα της επόμενης. Ο τυπικός έμμηνος κύκλος έχει διάρκεια 28 ημερών, αν και μόνο περίπου 12% των γυναικών έχουν αυτή τη διάρκεια. Ένας κύκλος ξεκινά την πρώτη ημέρα της αιμορραγίας και ενδέχεται να ποικίλει σε μήκος από δεκαέξι έως και περισσότερες από πενήντα ημέρες. Η ωορρηξία ( η απελευθέρωση του ωαρίου)θεωρείται ότι συμβαίνει περίπου στην δέκατη τέταρτη μέρα ενός κύκλου 28 ημερών. Σε μεγαλύτερους ή μικρότερους κύκλους θεωρείται ότι η ωορρηξία συμβαίνει δεκατέσσερις ημέρες πριν ξεκινήσει η νέα έμμηνος ρήση. Επομένως, σε έναν κύκλο 35 ημερών, η ωορρηξία θα λάβει χώρα περίπου την εικοστή πρώτη ημέρα, ενώ σε ένα κύκλο εικοσιτεσσάρων ημερών θα λάβει χώρα περίπου τη δέκατη ημέρα.
Συμβουλές προς τους δύο γονείς για τη σύλληψη
Η ιδέα ότι χρειάζεται μικρότερη συχνότητα συνεύρεσης για τη σύλληψη αποτελεί μύθο. Στην πραγματικότητα, ο σταθερός ρυθμός συνεύρεσης τουλάχιστον τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα έχει βρεθεί ότι μεγιστοποιεί την πιθανότητα σύλληψης. Ενώ κάποια ζευγάρια πιστεύουν ότι πρέπει να «διαφυλάξουν» το σπέρμα του άνδρα έως την ακριβή στιγμή της ωορρηξίας, αυτό στην πραγματικότητα δεν ισχύει.
Η χαλάρωση και η απόλαυση της ερωτικής σας ζωής ενδέχεται να είναι ο καλύτερος τρόπος να ενισχύσετε τις πιθανότητές σας.
Διακόψτε το κάπνισμα, καθώς μειώνει τη γονιμότητά σας.
Προσπαθήστε να μειώσετε το αλκοόλ και την καφεΐνη.
Οι άνδρες θα πρέπει να φορούν χαλαρά μπόξερ αντί των στενών εσώρουχων, καθώς η ιδανική παραγωγή σπέρματος συμβαίνει σε θερμοκρασία ελαφρώς χαμηλότερη από τη θερμοκρασία σώματος.
Προσπαθήστε να χάσετε μερικά κιλά εάν είστε υπέρβαροι.
Εξασκηθείτε τακτικά και αποκτήστε υγιεινό τρόπο διατροφής.

Κάποιες γυναίκες γνωρίζουν πότε έχουν ωορρηξία καθώς αισθάνονται έναν ελαφρύ πόνο στο πίσω μέρος της κοιλιακής τους χώρας. Ο πόνος είναι γνωστός με τον όρο Mittelschmertz και συνήθως δε διαρκεί περισσότερο από μερικές ώρες. Περίπου σε αυτή τη χρονική στιγμή εμφανίζεται ελαφριά αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος και υπάρχει μία πάχυνση της κολπικής βλέννας η οποία συχνά εμφανίζεται ως πηχτή, καθαρή, ελαστική έκκριση (σαν ασπράδι αυγού). Αυτά τα στοιχεία χρησιμοποιούνται από άτομα που χρησιμοποιούν φυσικές μεθόδους αντισύλληψης ώστε να τους προειδοποιήσουν για το πότε θα πρέπει να αποφεύγουν τη συνεύρεση.
Τεστ ωορρηξίας είναι πλέον διαθέσιμα ώστε να βοηθήσουν τις γυναίκες να εντοπίσουν ακριβώς πότε είναι πιο γόνιμες. Τα τεστ είναι απλά στην εκτέλεση και αρκετά ακριβή, δεδομένου ότι ακολουθούνται οι οδηγίες. Εάν, μετά τη διακοπή χρήσης αντισυλληπτικών μέσων δεν έχετε συλλάβει μετά από ένα χρόνο κανονικής συχνότητας συνεύρεσης, θα πρέπει να επισκεφθείτε το γυναικολόγο σας ο οποίος μπορεί να σας δώσει μερικές απλές συμβουλές ή να σας παραπέμψει για εξετάσεις. Εάν είστε 35 ετών και άνω αναζητείστε βοήθεια νωρίτερα. Για βοήθεια στη σύλληψη προτείνουμε να δοκιμάσετε τον Υπολογιστή Ωορρηξίας της gurgle.com, ούτως ώστε να σας βοηθήσει να εντοπίσετε ακριβώς πότε είστε πιο γόνιμη κάθε μήνα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος.
Να θυμάστε ότι ακόμη κι αν έχετε κάποια προβλήματα ως προς τη σύλληψη, το πιο σημαντικό είναι να αναζητήσετε βοήθεια και εφησυχασμό από το γυναικολόγο σας.

Τι πρέπει να έχω μαζί μου στο μαιευτήριο; Τι πρέπει να βάλω στη βαλίτσα που θα πάρω μαζί μου;

Μην περιμένετε τις πρώτες συσπάσεις για να δείτε τι θα πρέπει να πάρετε μαζί σας το μαιευτήριο. Μετά την 36η εβδομάδα η τσάντα για το μαιευτήριο πρέπει να είναι έτοιμη και μπροστά στην πόρτα γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να έρθει ο τοκετός. Παρακάτω δείτε τι θα χρειαστείτε και τι όχι:

 

Για το τοκετό

Ότι και αν κάνετε μην ξεχάσετε τις εξετάσεις σας , το βιβλιάριο σας και τα χαρτιά σας όταν πάτε στο μαιευτήριο. Καλό είναι να τα βάλετε στη τσάντα σας για να μην τα ξεχάσετε γιατί δεν γνωρίζετε ποια στιγμή θα σπάσουν τα νερά. Επιπλέον μπορείτε να έχετε μαζί σας:

• Περιοδικά/Βιβλία (ο τοκετός μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες)

• Κάλτσες (αν είναι χειμώνας για να μην κρυώνουν τα πόδια σας)

• Κινητό τηλέφωνο και φορτιστή

• Φωτογραφική μηχανή

• Κρέμα ενυδάτωσης χειλιών

Για την παραμονή σας στο νοσοκομείο θα χρειαστείτε:

• Ειδικό σαπούνι και σφουγγάρι. Την επόμενη μέρα του τοκετού (αν έχετε φυσιολογικό τοκετό) θα μπορέσετε να κάνετε ένα μπάνιο και έτσι καλό είναι να έχετε τα δικά σας πράγματα.

• Νυχτικό και ρόμπα

• Παντόφλες

• Πετσέτα

• Χαρτομάντιλα

• Σουτιέν θηλασμού, επιθέματα στήθους

• Εσώρουχα μια χρήσης

• Σερβιέτες εγκυμοσύνης

• Πάνες για το μωρό

• Κορμάκια (2-3), φορμάκια (2-3) και ένα σύνολο για να βγείτε από το μαιευτήριο

• Κάτι για να φορέσετε όταν είναι να φύγετε από το μαιευτήριο.

Προσέξτε το ντύσιμο σας να σας δίνει εύκολη πρόσβαση στο θηλασμό! Επίσης επιλέξτε πολύ άνετα ρούχα γιατί τα παλιά δεν σας κάνουν, τουλάχιστον όχι ακόμα.

 

 

Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα που θα χρειαστείτε για τη βαλίτσα του μαιευτηρίου πατώντας εδώ.

Ποια είναι τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης; Είμαι έγκυος;

Τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης Το πρώτο σημάδι εγκυμοσύνης που έχουν οι περισσότερες γυναίκες είναι το να μην τους έρθει η περίοδος τους. Παρόλα αυτά δεν είναι το μόνο σημάδι. Δεν βιώνουν όλες οι γυναίκες τα ίδια σημάδια. Εάν όμως προσπαθείτε να κάνετε μωρό και βιώσετε ένα από τα παρακάτω συμπτώματα καλό είναι να αγοράσετε ένα τεστ εγκυμοσύνης και να δείτε αν οι υποψίες σας είναι σωστές. Εάν το τεστ βγει θετικό είναι απαραίτητο να το επιβεβαιώσετε με μια επίσκεψη στο γυναικολόγο σας.

 

• Η πρώτη ένδειξη πιθανότητας εγκυμοσύνης είναι η έλλειψη περιόδου. Ωστόσο, πολλές γυναίκες δεν έχουν τακτικό κύκλο και έτσι η απουσία περιόδου δεν σημαίνει απαραίτητα και εγκυμοσύνη. Επιπλέον ακόμα και αυτές που έχουν τακτικό κύκλο για διάφορους λόγους μπορεί να έχουν κάποια καθυστέρηση ή ανωμαλία στην περίοδο τους. Το άγχος, η κούραση και η διακοπή του αντισυλληπτικού χαπιού μπορεί να διαταράξει τον εμμηνορροϊκό κύκλο. Το να προσπαθείς να κάνεις ένα μωρό μπορεί να προκαλέσει άγχος και κούραση και έτσι ακόμα και το διάστημα των 2 εβδομάδων καθυστέρησης δεν αποτελεί εγγύηση ύπαρξης εγκυμοσύνης.

• Πρωινή αδιαθεσία: Μετά από την απουσία της περιόδου το πιο συχνό σημάδι εγκυμοσύνης είναι οι πρωινές αδιαθεσίες. Δεν βιώνουν όλες οι γυναίκες πρωινή αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά σχεδόν στις μισές με 2/3 αυτό είναι κλασσικό σύμπτωμα. Αυτές που το βιώνουν συνήθως αρχίζουν να αισθάνομαι ναυτία εντός 2 εβδομάδων έως 2 μηνών από την σύλληψη. Ευτυχώς, η πρωινή αδιαθεσία διαρκεί σπάνια σε όλο το μήκος της εγκυμοσύνης, και συνήθως σταματά όταν η εγκυμοσύνη φτάσει στους τρεις ή τέσσερις μήνες. Παρόλο που ονομάζεται πρωινή αδιαθεσία, τα συμπτώματα ναυτίας μπορεί να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Ενώ μερικές γυναίκες απλά αισθάνονται ναυτία άλλες κάνουν και εμετό. Υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με το τι πραγματικά προκαλεί την ναυτία. Μερικοί γιατροί πιστεύουν ότι η πρωινή αδιαθεσία υπαγορεύεται από τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι οποίες επηρεάζουν τα επίπεδα των ορμονών, την αρτηριακή πίεση και το πεπτικό σύστημα. Όποια και να είναι η αιτία μείνετε ήσυχη ότι παρόλο που δεν νιώθετε καλά η ανάπτυξη του μωρού σας δεν επηρεάζεται στο παραμικρό.

• Ερεθισμένο , πρησμένο στήθος :Όταν είστε έγκυος, το στήθος σας θα γίνει μεγαλύτερο και μπορεί να το αισθάνεστε ερεθισμένο. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι το χρώμα των θηλών σας γίνεται πιο σκούρο. Οι αλλαγές αυτές σημαίνουν ότι το σώμα σας προετοιμάζεται για το θηλασμό όταν το μωρό γεννηθεί. Μπορεί να δείτε αυτές τις αλλαγές από το πρώτο μήνα της εγκυμοσύνης σας.

• Κούραση: Κατά τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης μπορεί να αισθάνεστε πολύ κούραση και υπνηλία. Αισθάνεστε κουρασμένες επειδή το μωρό αναπτύσσεται ραγδαία μέσα σας και το σώμα σας πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτό.

• Αύξηση βάρους: Καθώς το μωρό μεγαλώνει, έτσι και εσείς. Προφανώς, θα παρατηρήσετε ότι η κοιλιά σας διογκώνεται καθώς το έμβρυο αναπτύσσεται στη μήτρα, αλλά αύξηση του σωματικού βάρους δεν περιορίζεται μόνο εδώ. Αποθηκεύετε λίπος για να προετοιμάσετε το σώμα σας για τις μέρες του θηλασμού.

• Οσφυαλγία: Ο πόνος στην πλάτη είναι κοινό σύμπτωμα εγκυμοσύνης και μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Ο πόνος είναι αποτέλεσμα στην ανακατανομή του βάρους στο σώμα σας. Το βάρος του αναπτυσσόμενου μωρού στη μήτρα πιέζει την πλάτη σας.

• Λιγούρες: Πολλές γυναίκες έχουν έντονη επιθυμία για περίεργα τρόφιμα όταν είναι έγκυες. Μπορεί να νιώσετε λαχτάρα για κάτι που δεν σας αρέσει κανονικά, όπως τουρσιά. Εναλλακτικά, μπορείτε να θέλετε να φάτε περιέργους συνδυασμούς τροφίμων, για παράδειγμα, μπανάνα και μπέικον σε σάντουιτς. Στη δεύτερη εγκυμοσύνη σας μπορεί να δείτε ότι οι λιγούρες σας είναι διαφορετικές από την πρώτη. Πολλές γυναίκες επίσης διαπιστώνουν ότι έχουν μια ελαφρά μεταλλική γεύση στο στόμα τους κατά τους πρώτους μήνες της κύησης.

• Συχνουρία: Στους πρώτους 2 ή 3 μήνες της εγκυμοσύνης θα διαπιστώσετε ότι έχετε την ανάγκη να πηγαίνετε στην τουαλέτα πολύ πιο συχνά απ 'ότι συνήθως. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μωρό σας είναι πιέζει την ουροδόχο κύστης σας, η οποία δεν μεγαλώνει κατά τη διάρκεια της κύησης, δημιουργώντας στο αίσθημα της κατεπείγουσας ούρησης. Επομένως, είναι καλή ιδέα να προγραμματίζετε όταν είστε εκτός ή σε ταξίδι να γνωρίζετε εκ των προτέρων που είναι οι τουαλέτες και να μπορείτε να τις επισκεφτείτε με ευκολία.

• Βουλωμένη μύτη και ιγμόρεια: Μερικές γυναίκες διαπιστώνουν ότι έχουν μια «μπουκωμένη» μύτη κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της εγκυμοσύνης, πολλές φορές πριν καν σταματήσει η περίοδος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ορμονικές αλλαγές που γίνονται στο σώμα σας εξαιτίας της εγκυμοσύνης επηρεάζουν την παραγωγή βλέννας στη μύτη και τα ιγμόρεια σας. Αν και τα παραπάνω σημάδια δεν αφορούν όλες τις γυναίκες , είναι καλοί δείκτες για τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στο σώμα σας. Αν λοιπόν διαπιστώσετε κάτι από τα παραπάνω προμηθευτείτε ένα τεστ εγκυμοσύνης και αναμείνατε να δείτε το ίσως «θετικό» αποτέλεσμα του!

Μπορώ να πάρω φάρμακα ενώ είμαι έγκυος;

Η λήψη φαρμάκων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης Έχετε πονοκέφαλο και δεν ξέρετε τι να κάνετε. Μπορείτε να πάρετε παυσίπονο, ή θα βλάψετε το μωρό σας; Είναι ευρέως γνωστό ότι πολλά φάρμακα ενδέχεται να έχουν επιβλαβείς ενέργειες σε ένα αγέννητο μωρό. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να συμβουλεύεστε το φαρμακοποιό ή το γιατρό σας πρωτού λάβετε φαρμακευτική αγωγή όταν είστε έγκυος ή όταν προσπαθείτε να κάνετε παιδί.

Πριν την εγκυμοσύνη:

Κάποιες γυναίκες λαμβάνουν ακούσια υπερβολικά πολλά φάρμακα πριν μάθουν ότι είναι έγκυοι. Συχνά ο κατασκευαστής δηλώνει στη συσκευασία ότι το φάρμακο δε θα πρέπει να καταναλώνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης , αλλά συχνά αυτό συμβαίνει ώστε να είναι νομικά ασφαλής. Ο γυναικολόγος σας θα μπορέσει να σας συμβουλεύσει αν υπάρχει κίνδυνος για το αναπτυσσόμενο μωρό. Η παρακεταμόλη θεωρείται ασφαλής για μικρή χρήση απέναντι στον πόνο και τον πυρετό στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Παρόλα αυτά, αποφύγετε τα αντιφλεγμονώδη. Εάν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία συμβουλευτείτε πρώτα το φαρμακοποιό ή το γιατρό σας. Κάποιες φορές συμβαίνει μία γυναίκα να μείνει έγκυος ενώ παίρνει αντισυλληπτικό χάπι, αλλά οι περισσότερες μάρκες δε θεωρούνται επιβλαβείς για το μωρό. Όποια γυναίκα λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για μακροχρόνιες παθήσεις όπως το άσθμα ή ο διαβήτης, θα πρέπει να συμβουλευτεί το γιατρό της το συντομότερο δυνατό, ιδανικά πριν συλλάβει. Σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να συνεχιστεί η αγωγή, επομένως είναι σημαντικό να μη διακόψετε την αγωγή σας πριν συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Σε κάποιες γυναίκες με παθήσεις όπως επιληψία και υψηλή πίεση είναι γνωστό ότι κάποια φάρμακα είναι ασφαλέστερα από άλλα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οπότε ενδέχεται να αλλάξει η φαρμακευτική αγωγή. Οι γυναίκες με τρέχοντα προβλήματα παρακολουθούνται στενά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πριν μείνετε έγκυοι συνίσταται πλέον να ξεκινήσετε την κατανάλωση φολικού οξέος, ενός συμπληρώματος βιταμίνης. Είναι γνωστό ότι η λήψη 400 μικρογραμμαρίων φολικού οξέος ημερησίως τουλάχιστον στις πρώτες 12 εβδομάδες της εγκυμοσύνης μειώνει τον κίνδυνο να αναπτύξει το μωρό μία πάθηση γνωστή ως δισχιδής ράχη. Τα συμπληρώματα σιδήρου δεν προτείνονται συνήθως εκτός εάν διαγνωσθείτε με αναιμία μετά τις εξετάσεις αίματος. Αυτό συμβαίνει επειδή συχνά έχει ως παρενέργεια τη δυσκοιλιότητα. Είναι καλύτερο να έχετε μία υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει πράσινα λαχανικά και κάποιο κόκκινο κρέας για να γεμίσετε τις αποθήκες σιδήρου σας.

Οι πρώτοι τρεις μήνες:

Οι πρώτοι τρεις μήνες της εγκυμοσύνης ( πρώτο τρίμηνο) είναι η περίοδος που σχηματίζονται τα όργανα του μωρού σας. Η Τρίτη έως και ενδέκατη εβδομάδα είναι το στάδιο κατά το οποίο βλαβερά φάρμακα είναι πιθανότερο να προκαλέσουν βλάβες. Εάν χρειαστείτε φαρμακευτική αγωγή για οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ο γυναικολόγος σας θα επιλέξει κάποιο φάρμακο που έχει χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για χρόνια. Νέα φάρμακα δεν είναι απαραίτητα επικίνδυνα, αλλά ενδέχεται να υπάρχουν περιορισμένες πληροφορίες διαθέσιμες για τη χρήση τους κατά την εγκυμοσύνη.

Μεταξύ τριών και εννέα μηνών:

Κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο (μήνας 3 έως 9) τα φάρμακα μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη του μωρού ή να προκαλέσουν βλάβες στους ιστούς του. Η λήψη φαρμάκων κατά το τέλος της εγκυμοσύνης ή κατά τον τοκετό μπορεί κάποιες φορές; να επηρεάσουν το νεογέννητο. Καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης πριν λάβετε οποιοδήποτε φάρμακο, όπως δυνατά παυσίπονα.

Θεραπείες για μικρότερες ασθένειες:

Οι έγκυες συχνά υποφέρουν από μικρότερης σημασίας ασθένειες όπως η δυσκοιλιότητα και η δυσπεψία. Για να προλάβετε τη δυσκοιλιότητα, μία διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες μπορεί να βοηθήσει πολύ, με πολύ ψωμί ολικής άλεσης, δημητριακά που περιέχουν πίτουρο, και αυξημένη κατανάλωση υγρών. Είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να μη ζορίζεστε, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει αιμορροΐδες, που αποτελούν άλλο συνηθισμένο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Για τη δυσπεψία και τις καούρες βοηθά να ανεβαίνετε πιο ψηλά στο κρεβάτι με μερικά επιπλέον μαξιλάρια ή να ανεβάζετε την κεφαλή του κρεβατιού τοποθετώντας ένα μαξιλάρι κάτω από το στρώμα. Για το βήχα και το κρύωμα δοκιμάστε να εισπνεύσετε μενθόλη και ευκάλυπτο και να πίνετε επιπλέον υγρά και ροφήματα με μέλι και λεμόνι. Εάν χρειάζονται αντιβιοτικά για να θεραπεύσετε κάποια βακτηριακή μόλυνση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπως κυστίτιδα, αρκετά αντιβιοτικά είναι γνωστό ότι είναι ασφαλή. Η καλύτερη συμβουλή είναι να αποφύγετε όλα τα φάρμακα όποτε αυτό είναι δυνατό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτό ισχύει και για τα φυτικά ιατρικά ή συμπληρώματα από καταστήματα διατροφικών συμπληρωμάτων. Σε αυτήν την περίπτωση «φυσικό» δε σημαίνει απαραίτητα «υγιεινό». Αυτές οι ουσίες δεν ελέγχονται και δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με την ασφάλειά τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι γιατροί θα σας δώσουν αγωγή μόνο εάν τα πλεονεκτήματα που θα έχει στην υγεία της μητέρας επισκιάζουν οποιοδήποτε πιθανό κίνδυνο για το μωρό. Θυμηθείτε να ενημερώσετε το γιατρό σας για οποιαδήποτε πιθανότητα εγκυμοσύνης πριν σας δώσει κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Πώς μπορώ να εκπαιδεύσω το μικρό μου να πηγαίνει στην τουαλέτα;

Υπάρχει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο οποίο τα παιδιά αφήνουν την πάνα και δεν έχει σημασία αν το παιδί σας δεν το έχει επιτύχει πλήρως πριν από 3 χρόνια. Η απόφαση για το πότε θα μάθετε στο παιδί σας να χρησιμοποιεί την τουαλέτα είναι δική σας και του παιδιού σας. Ωστόσο, η μετάβαση δεν είναι ποτέ εύκολη, οπότε πρέπει να είστε πραγματικά υπομονετικοί και υποστηρικτικοί για το παιδί. Οι περισσότεροι παιδικοί σταθμοί έχουν μια προϋπόθεση ότι το παιδί θα έχει βγάλει την πάνα για να γίνει αποδεκτό στα μαθήματά του.

Είναι γνωστό ότι τα βρέφη δεν μπορούν να κρατήσουν το έντερο και την ουροδόχο κύστη πριν από 18 έως 24 μήνες και μερικές φορές ακόμη περισσότερο.

Οι γιατροί λένε "Δεν είναι νευρολογικά δυνατό για ένα παιδί να κάνει τη σύνδεση μεταξύ μιας γεμάτης κύστης και της χρήσης της τουαλέτας πριν από την ηλικία των δύο ετών". Το νευρικό σύστημα των παιδιών κάτω των 2 ετών είναι ανώριμο για αυτήν την πράξη. Με αυτό κατά νου, είναι άσκοπο να καθίσετε ένα βρέφος σε ένα γιογιό και να περιμένετε να απαντήσει. Οι τελευταίες απόψεις υποδηλώνουν ότι το παιδί θα μας πει πότε είναι έτοιμο να ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία. Μερικά σημάδια είναι:

• Φαίνεται ότι ενδιαφέρεται να πάει στην τουαλέτα και επίσης φαίνεται να καταλαβαίνει τι κάνουμε εκεί.

• Αφαιρεί την πάνα μόνο του

• Η πάνα του είναι στεγνή όταν ξυπνά

• Ζητά να χρησιμοποιήσει το γιογιό και όταν κάθεται εκεί το χρησιμοποιεί.

Όταν το παιδί σας είναι σε αυτό το στάδιο και ο καιρός είναι ζεστός, μπορείτε να το αφήσετε χωρίς πάνα στον ύπνο (θυμηθείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε αδιάβροχο κάλυμμα στρώματος) ή για διαστήματα στο σπίτι. Τα ατυχήματα είναι πολύ πιθανό να συμβούν τις πρώτες μέρες, μην το κάνετε μεγάλο ζήτημα, απλώς οδηγήστε το μικρό σας στο γιογιό έτσι ώστε να κάνει τη σύνδεση στο μυαλό του. Τα περισσότερα παιδιά μπορούν να ελέγξουν το έντερο και την ουροδόχο κύστη τους, οπότε αν τα δείτε να εκνευρίζονται ή να κάνουν μούτρα, αυτό είναι ένα σημάδι του τι θα συμβεί και είναι καλή ιδέα να τα καλέσετε εκεί να χρησιμοποιήσουν το γιογιό. Πάνω από όλα, μείνετε ήρεμοι ακόμη και αν συμβούν ατυχήματα ενώ το παιδί έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιεί το γιογιό. Όταν πετύχει, ανταμείψτε το με αγκαλιές και φιλιά. Τελικά, θα τα καταφέρει. Εάν αρχίσετε να εργάζεστε χωρίς πάνα με το μικρό σας αλλά συμβαίνουν πολλά ατυχήματα αυτό είναι μια ένδειξη ότι πιθανότατα ξεκινήσατε νωρίς.Κάντε ένα διάλειμμα για μερικές εβδομάδες και στη συνέχεια προσπαθήστε ξανά. Μπορεί να σας φαίνεται μια ζωή, αλλά να θυμάστε ότι πριν το καταλάβετε, το μικρό σας θα είναι τριών. Ο έλεγχος της ουροδόχου κύστης είναι λίγο πιο δύσκολος και πρέπει να θυμάστε ότι μερικές φορές ακόμη και παιδιά τεσσάρων ετών που είναι πολύ καιρό χωρίς πάνα μπορεί να έχουν ατύχημα. Να έχετε πάντα μια αλλαξιά μαζί σας όταν βγαίνετε έξω. Τα νήπια που έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν την πάνα για αρκετούς μήνες είναι πιο πιθανό να έχουν ατυχήματα, ειδικά αν είχαν μια τραυματική εμπειρία ή αν περιμένουν ένα μικρότερο αδερφάκι να φτάσει στο σπίτι ή όταν ξεκινήσει το νηπιαγωγείο. Είναι σημαντικό εκεί να μην επιστρέψετε στην πάνα, απλώς συνεχίστε να έχετε πάντα αλλαξιά ρούχων για την αντιμετώπιση ατυχημάτων.Επίσης, μην ξεχνάτε να τους επιβραβεύετε κάθε φορά που τα καταφέρνουν. Το τελευταίο και πιο δύσκολο στάδιο είναι να καταφέρετε να μείνετε στεγνοί για μια νύχτα. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα παιδιά μέχρι την ηλικία των 5 ετών δεν έχουν κατακτήσει αυτό το απόλυτο στάδιο και εξακολουθούν να εκπαιδεύονται. Πάρτε το χρόνο σας και όλα θα γίνουν. Προτείνετε στο μικρό σας να κοιμηθεί χωρίς την πάνα και δείτε την αντίδρασή του. Πολλοί γονείς προσπαθούν να φέρουν τα παιδιά τους στην τουαλέτα λίγο πριν κοιμηθούν οι ίδιοι ώστε να μην υπάρξουν ατυχήματα. Για αρχή είναι μια καλή τακτική αλλά όσο περνάει ο καιρός θα πρέπει να τα αφήσουν έτσι ώστε αν νιώσουν την ανάγκη να σηκωθούν και να πάνε στην τουαλέτα.Όταν βλέπετε το μικρό σας να ξυπνάει το πρωί και να τρέχει στην τουαλέτα πριν έρθει σε εσάς, σημαίνει ότι το έχετε πετύχει. Όλα είναι θέμα χρόνου, υπομονής και προσπάθειας. Αν το παιδί σας τα έχει αυτά από εσάς σίγουρα θα πετύχει.

 

Μπορείτε να δείτε την ποικιλία των προϊόντων μας που θα σας βοηθήσουν στην εκμάθηση της τουαλέτας εδώ.

Πόσο πρέπει να παραμείνω στο νοσοκομείο αφού γεννήσω;

Η συνήθης παραμονή στο νοσοκομείο με φυσιολογικό τοκετό είναι 2-3 ημέρες εξαρτάται από την κλινική και στην περίπτωση της καισαρικής τομής ο χρόνος αυξάνεται σε 4-5 μέρες. Σε περιπτώσεις που χρειαστείτε παραπάνω παρακολούθηση εσείς ή το μωρό σας ο χρόνος αυτός μεταβάλλεται αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αυτός είναι ο κανόνας.

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να αποφύγω τις ραγάδες;

Ο σχηματισμός ραγάδων φαίνεται να είναι γενετικά προδιαγεγραμμένος και καμία κρέμα η προϊόν δεν μπορεί να τις εμποδίσει να εμφανιστούν ή να τις εξαφανίσει. Πάραυτα το να ενυδατώνουμε σωστά το δέρμα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ζωτικής σημασίας για την ένταση που θα έχει το πρόβλημα. Επιλέξτε τα πιο φυσικά υλικά για χρήση και συμβουλευτείτε πάντα το γιατρό σας. Μπορείτε να δείτε τη συλλογή μας στα καλλυντικά για εγκύους εδώ.

Πως μπορώ να ανταπεξέλθω στην έλειψη ύπνου;

Πριν γεννήσετε μπορεί να έχετε ακούσει για «ονειρικά» μωρά που κοιμούνται σαν άγγελοι και ξυπνάνε μόνο για να φάνε και ξανακοιμούνται. Μερικά μωρά είναι έτσι αλλά τα περισσότερα δεν είναι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αφού γεννήσετε να μπορείτε να κοιμηθείτε ελάχιστα και να είστε στο πόδι για πολλές ώρες προσπαθώντας να ηρεμήσετε το μωρό σας.

Μην πανικοβάλλεστε. Όλα είναι απολύτως φυσιολογικά και όταν το μωρό σας θα φτάσει 3 μηνών θα κοιμάται κατά τη διάρκεια της νύχτας αν και θα ξυπνάει για να φάει. Η προσαρμογή στη ζωή εκτός της μήτρας απαιτεί το χρόνο της.

Πως επιβιώνει μια μαμά όμως από αυτές τις πρώτες εξαντλητικές εβδομάδες; Τα δύο πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να θυμάστε.

Όταν το μωρό κοιμάται κοιμηθείτε και εσείς. Τα περισσότερα μωρά κοιμούνται καλύτερα το πρωί και γίνονται πιο δραστήρια το απόγευμα επομένως προγραμματίστε τις όποιες επισκέψεις από συγγενείς και φίλους εκείνη την ώρα.
Βοηθήστε το παιδί σας να μάθει τη διαφορά μεταξύ της νύχτας και της ημέρας. Τα μωρά δεν γεννιούνται με εσωτερικό ρολόι. Όταν το μωρό σας ξυπνάει το πρωί για να φάει αφιερώστε του λίγο χρόνο και παίξτε μαζί του, δείξτε του χρωματιστά παιχνίδια και μιλήστε του. Όταν ξυπνάει το βράδυ, προσπαθήστε να είστε σιωπηλοί. Μόνο αν η πάνα του είναι λερωμένη αλλάξτε το αλλιώς κάντε ησυχία και περιορίστε τις κινήσεις στο ελάχιστο.

Το πιο ασφαλές μέρος για να κοιμηθεί το μωρό σας είναι στη κούνια του μέσα στο δωμάτιο σας για τους πρώτους 6 μήνες. Μην μοιράζεστε το κρεβάτι σας με το μωρό σας εάν είστε καπνίστρια, έχετε πιει αλκοόλ ή παίρνετε οποιοδήποτε φάρμακο. Έρευνες δείχνουν ότι καλό είναι να αποφεύγετε να βάζετε το μωρό στο κρεβάτι σας. Αυτό δεν σημαίνει , ότι δεν μπορείτε να το έχετε στο κρεβάτι σας για να το αγκαλιάσετε ή να το ταΐσετε.

Εάν το μωρό σας είναι ανήσυχο, ειδικότερα το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχει κολικό.
Τα μωρά που περνάνε κολικό συνήθως τραβάνε τα πόδια τους προς τα επάνω και κάνουν γκριμάτσες έντονης δυσαρέσκειας καθώς και κλαίνε για πολύ ώρα.
Είναι γενική πεποίθηση ότι οι κολικοί προκαλούνται από το ανώριμο πεπτικό σύστημα του μωρού σας που ακόμα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο νέο τρόπο λήψης τροφής από το στόμα αντί του ομφάλιου λώρου.
Οι κολικοί συμβαίνουν συνήθως το απόγευμα και τη νύχτα πάνω που θέλετε να ξεκουραστείτε και εσείς. Βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας έχει ρευτεί αφού το ταΐσετε για να μειώσετε τις πιθανότητες κολικού. Μετά τους 3 μήνες το μωρό σας θα είναι εντάξει.
Για περισσότερες συμβουλές και πληροφορίες μιλήστε και με το παιδίατρο σας.
Οι πρώτοι μήνες μπορεί να είναι πολύ κουραστικοί για αυτό κάντε ό,τι μπορείτε για να ξεκουράζεστε και να απολαμβάνετε το μωρό σας τώρα που πρωτογνωρίζεστε αφού πριν το καταλάβετε θα έχουν ήδη περάσει.

Ποιος είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να κοιμάται το μωρό μου;

Ο πιο ασφαλής τρόπος για να κοιμάται το μωρό σας είναι ανάσκελα. Τα μωρά που κοιμούνται έτσι είναι πιο ασφαλή και πιο υγιή. Δεν είναι ασφαλές για τα μωρά να κοιμούνται μπρούμυτα ή στο πλάι. Τα μωρά μπορούν να ησυχάσουν πιο εύκολα όταν είναι ανάσκελα αν τα βάλετε έτσι για ύπνο από την πρώτη μέρα. Εάν το μωρό σας είναι μικρότερο των 6 μηνών και το δείτε να γυρίζει μπρούμυτα στον ύπνο του, γυρίστε το πάλι ανάσκελα. Δεν χρειάζεται να ξυπνάτε όλη τη νύχτα για να ελέγχετε πως κοιμάται το μωρό σας. Μετά τους 6 μήνες τα μωρά μπορούν να βρουν ξανά τη θέση τους μόνα τους. Ανεξαρτήτου ηλικίας καλό είναι όταν βάζετε το μωρό σας για ύπνο να το τοποθετείτε ανάσκελα.

Ποια είναι η καλύτερη αντιμετώπιση για τις πρωινές ναυτίες;

Είναι πολύ σημαντικό να κρατάτε το ζάχαρο σας σταθερό. Επιλέξτε να τρώτε συχνά, μικρά, υγιεινά γεύματα που περιλαμβάνουν πρωτεΐνη και υδατάνθρακες . Αποφύγετε να τρώτε μόνο 3 φορές την ημέρα μεγάλα γεύματα. Σε μερικές περιπτώσεις οι πρωινές αδιαθεσίες μπορεί να προκληθούν από κακή διατροφή. Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τροφές με περιεκτικότητα σε Β6, γαλακτοκομικά, πράσινα λαχανικά, τροφές ολικής άλεσης, δημητριακά, σαρδέλες και αυγά. Προσπαθήστε να ξεκουράζεστε όσο το δυνατόν περισσότερο και αποφύγετε τα πικάντικα φαγητά. Πίνετε πολύ νερό για να αποφύγετε την αφυδάτωση.

Πού μπορώ να βρω συμβουλές για την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα;

Ένα νέο ταξίδι με συγκλονιστικές εμπειρίες ξεκινά για σένα και το Mothercare από την 1η έως και την 40η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου θα σε ακολουθεί και συμβουλεύει πιστά μέσα από το ημερολόγιο που δημιουργήσαμε. Ενημερώσου για όλα όσα οι γονείς χρειάζονται να γνωρίζουν από την εγκυμοσύνη για την ανάπτυξη του μωρού, τις αλλαγές στο σώμα και την ψυχολογία σας, τις εξετάσεις, τα ραντεβού σας αλλά φυσικά και τον τοκετό, τον θηλασμό και την βρεφική φροντίδα. Η μαία μας Γεωργία Λεζέ και σύμβουλος θηλασμού  IBCLC σε κάθε εβδομάδα δείχνει έναν ξεχωριστό δρόμο, προς ένα υγιές και χαρούμενο μωρό. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πως μπορώ να ανταπεξέλθω στην κούραση;

Η κούραση μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα στο πρώτο τρίμηνο, οπότε μπορεί να αισθάνεστε απίστευτα κουρασμένες και νυσταγμένες. Προερχόμενη από τις ορμόνες της εγκυμοσύνης, η κούραση είναι συχνά χειρότερη για τις υπέρβαρες γυναίκες, τις γυναίκες που περιμένουν περισσότερα από ένα μωρά, ή που έχουν ήδη άλλα παιδιά να φροντίσουν. Παρόλα αυτά, το αίσθημα της μεγάλης κούρασης μπορεί να είναι επίσης σημάδι αναιμίας ή κάποιας άλλης υποβόσκουσας κατάστασης – για αυτό επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν ανησυχείτε. Η καλύτερη λύση είναι να ξεκουράζεστε όσο το δυνατόν περισσότερο, αν και συχνά είναι πιο εύκολα να το πείτε από το να το κάνετε. Βεβαιωθείτε ότι τρώτε καλά. Μικρά, συχνά γεύματα θα διατηρήσουν υψηλά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Προσπαθήστε να περιλαμβάνετε στη διατροφή σας πολλές τροφές πλούσιες σε σίδηρο όπως άπαχο κόκκινο κρέας και πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Πολλοί πολύπλοκοι υδατάνθρακες όπως το ψωμί ολικής άλεσης, το καφέ ρύζι και τα ζυμαρικά θα σας δώσουν ενέργεια. Μία καλή πολυβιταμίνη και συμπλήρωμα μεταλλικών στοιχείων για την εγκυμοσύνη μπορεί να σας βοηθήσει. Κόψτε την καφεΐνη, τα ροφήματα με γλυκαντικά, και τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα, καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στον ύπνο.

Συμβουλές για το θηλασμό

Για μία πληθώρα πληροφοριών που θα σας βοηθήσουν κατά την εγκυμοσύνη, καθώς και στο θηλασμό, και μέχρι τα δεύτερα γενέθλια του παιδιού σας, παρακαλούμε κοιτάξτε τις πληροφορίες στα καταστήματά μας και συμβουλευτείτε τον οδηγό για το θηλασμό πατώντας εδώ.

Συμβουλές για μέλλουσες μητέρες

Ένα νέο ταξίδι με συγκλονιστικές εμπειρίες ξεκινά για σένα και το Mothercare, από την 1η έως και την 40η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου θα σε ακολουθεί και συμβουλεύει πιστά μέσα από το ημερολόγιο εγκυμόσυνης που δημιουργήσαμε. Ενημερώσου για όλα όσα οι γονείς χρειάζονται να γνωρίζουν από την εγκυμοσύνη για την ανάπτυξη του μωρού, τις αλλαγές στο σώμα και την ψυχολογία σας, τις εξετάσεις, τα ραντεβού σας αλλά φυσικά και τον τοκετό, τον θηλασμό και την βρεφική φροντίδα. Η μαία μας Γεωργία Λεζέ και σύμβουλος θηλασμού  IBCLC σε κάθε εβδομάδα σου δείχνει έναν ξεχωριστό δρόμο, προς ένα υγιές και χαρούμενο μωρό. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Τι μπορώ να κάνω για τις ερεθισμένες θηλές που πονάνε;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι τοποθετείτε σωστά το μωρό στο στήθος σας. Οι ερεθισμένες και πονεμένες θηλές σε μεγάλο ποσοστό οφείλονται σε λάθος τοποθέτηση του μωρού στο στήθος. Εάν αυτό λυθεί τότε οι θηλές σας θα αναρρώσουν γρήγορα. Όσο μπορείτε καλό είναι να αποφύγετε να φοράτε σουτιέν και να επιτρέπεται τον επαρκή αερισμό των θηλών. Μην χρησιμοποιείτε μη ουδέτερα σαπούνια με άρωμα για να πλένετε το στήθος σας. Οι θηλές σας παράγουν μια αντιβακτηριακή και λιπαντική ουσία που προστατεύει τις θηλές σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Τα σαπούνια μπορούν να επηρεάσουν αυτή την περιοχή και να επηρεάσουν και τον τρόπο που το μωρό προσκολλάται στο στήθος σας. Εάν οι θηλές σας έχουν σκάσει και αιμορραγούν μια κρέμα που θα σας συστήσει ο γιατρός σας θα σας βοηθήσει να τις μαλακώσετε να περιορίσετε το αίσθημα πόνου και τέλος να τις βοηθήσετε να γίνουν καλά.

Ποια είναι τα συμπτώματα των κολικών;

Το πρώτο σύμπτωμα είναι το κλάμα, που δεν μπορείτε να το σταματήσετε ότι και αν προσπαθήσετε. Συχνά συμβαίνει την ίδια ώρα καθημερινά –συνήθως προς το βράδυ- την ώρα που ίσως θέλετε να κάτσετε και να ξεκουραστείτε από μια κουραστική ημέρα. Κάποια μωρά μοιάζουν να πονάνε, μαζεύοντας τα πόδια τους προς τα πάνω ή τεντώνοντας την πλάτη τους. Οι κολικοί ξεκινάνε στην ηλικία των 3 εβδομάδων και συνήθως εξαφανίζονται στους 3 με 4 μήνες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μπιμπερό κατά των κολικών, τα οποία είναι σχεδιασμένα ώστε να κρατάνε τον αέρα μακριά από την κοιλίτσα του μωρού, μειώνοντας τους κολικούς και τη δυσφορία, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις διακοπές κατά την ώρα του ταΐσματος. Για να δείτε online τη συλλογή μας σε anti-colic μπιμπερό πατήστε εδώ.

Υπάρχουν συμβουλές για την αγορά καροτσιού;

Το εξειδικευμένο μας προσωπικό μπορεί πάντα να σας βοηθήσει και να λύσει οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με την αγορά του καροτσιού, σε κάποιο από τα καταστήματά μας. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον οδηγό αγοράς μας για να διαλέξετε το τέλειο καρότσι και να δείτε τη μεγάλη μας συλλογη σε καρότσια online εδώ.

Πως θα διαχειριστώ τα ξεσπάσματα του παιδιού μου;

Είναι εύκολο να λες ότι μπορείς να διαχειριστείς τα ξεσπάσματα ενός παιδιού. Η πραγματική διαχείριση τους είναι πιο δύσκολη. Το παιδί είναι σε σύγχυση και θυμωμένο και μπορεί να σας παρασύρει και να σας εκνευρίσει και εσάς παρόλο που θα προσπαθήσετε να παραμείνετε ψύχραιμοι. Μπορεί να θέλετε να κάνατε τα πάντα για να σταματήσετε το ξέσπασμα. Μπορεί να νιώσετε ντροπή και άβολα ειδικά αν είστε σε δημόσιο χώρο αφού θα αισθανθείτε ότι η εικόνα που δίνει το παιδί σας εκείνη τη στιγμή αντικατοπτρίζει το τι γονιός είστε. Προσπαθήστε να μην σκέφτεστε τίποτα από αυτά και να παραμείνετε ψύχραιμοι.

Δεν μπορείτε να συζητήσετε λογικά με ένα παιδί που ξεσπά. Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να το προσπαθήσετε καν πριν το ξέσπασμα τελειώσει.
Βάλτε τα δυνατά σας να μην επηρεαστείτε συναισθηματικά και να παραμείνετε ψύχραιμοι. Εάν θυμώσετε απλά θα κάνετε τα πράγματα χειρότερα. Κάποιοι γονείς το βρίσκουν χρήσιμο να λειτουργούν εντελώς ουδέτερα απλά και μόνο για να ελέγχουν πλήρως τη δική τους συμπεριφορά.
Μπορεί να είναι μια καλή ιδέα να πείτε στο παιδί ότι φεύγετε από το δωμάτιο ή ότι θα φύγετε μακριά. Μετά πηγαίνετε κάπου όπου το παιδί δεν θα μπορεί να σας δει αλλά εσείς θα μπορείτε να παρακολουθείτε το παιδί. Εάν δεν υπάρχει άλλος κόσμος παρόν το πιο πιθανό είναι ότι παιδί θα σταματήσει και θα ηρεμήσει.

Προσπαθήστε να γίνετε χοντρόπετσοι. Κάντε ότι κάνατε και αγνοήστε τα βλέμματα των άλλων ανθρώπων. Προσπαθήστε να αγκαλιάσετε το μικρό σας και να το ηρεμήσετε, μερικές φορές τρομάζουν τα ίδια από την ένταση των συναισθημάτων τους και απλά θέλουν κάποιο να τα ηρεμήσει.
Ηρεμήστε το παιδί αναγνωρίζοντας το πώς νιώθει: «Το βλέπω ότι είσαι πολύ θυμωμένος». Εάν πρέπει πάρτε το παιδί με το ξέσπασμα μακριά από την προσοχή τρίτων. Μην χτυπήστε το παιδί για τιμωρία. Δεν βοηθά, αυξάνει τη χρήση της βίας και να θυμάστε πάντα ότι τα παιδιά μαθαίνουν αντιγράφοντας τους ενήλικες επομένως αυτό είναι ένα μάθημα που δεν θέλετε να δώσετε στα παιδιά σας.

Μην υποχωρήστε στο ξέσπασμα. Εάν το παιδί δει ότι ξεσπώντας κερδίζει κάτι θα χρησιμοποιεί αυτό το μέσο για να περνάει το δικό του. Εάν νιώθετε ότι δεν είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε ένα ξέσπασμα με ψυχραιμία , βεβαιωθείτε ότι το παιδί είναι ασφαλές και καλέστε κάποιον δικό σας (το σύζυγο, τη μητέρα σας) να σας βοηθήσει. Κάποιος που δεν έχει υποστεί την γκρίνια και την κούραση που έχετε εσείς μπορεί με πιο ψύχραιμο μάτι να ηρεμήσει τη κατάσταση πιο γρήγορα και απλά.

Βγάζει το παιδί μου δόντια;

Ενώ μερικά μωρά βγάζουν δόντια χωρίς να αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα άλλα μπορεί να υποφέρουν αρκετά. Τα ούλα μπορεί να είναι κόκκινα και πρησμένα και κατά περίπτωση μπορεί να κοκκινίζουν μέχρι και τα μάγουλα του μικρού σας ενώ θα το δείτε να προγουλιάζει. Προσοχή αν το παιδί σας μοιάζει σαν να είναι λίγο άρρωστο ή να έχει πυρετό μην υποθέσετε αυτόματα ότι είναι από τα δόντια του γιατί μπορεί και απλά να είναι άρρωστο. Τα δόντια συνήθως εμφανίζονται με μια σειρά δείτε αν έχουν βγει τα δύο κάτω μπροστινά δόντια τα οποία ακολουθούνται από τα αντίστοιχα επάνω. Μπορεί να σας προβληματίσει ο θηλασμός όταν δείτε τα δόντια να εμφανίζονται αλλά μην ανησυχείτε γιατί η γλώσσα του μικρού σας τα εμποδίζει από το να σας γδάρουν ενώ το παιδί θηλάζει.

Που μπορώ να βρω συμβουλές για ρούχα για νεογέννητα;

Το εξειδικευμένο μας προσωπικό μπορεί πάντα να σας βοηθήσει και να απαντήσει στις ερωτήσεις σας για το νεογέννητο μωράκι σας. Εάν δεν είναι εφικτό να επισκεφθείτε κάποιο κατάστημά μας, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον οδηγό μεγεθών για βρεφικά και παιδικά ρούχα και να δείτε online τη μεγάλη μας συλλογή πατώντας εδώ.

Πως μπορώ να προλάβω το σύγγαμα από τις πάνες;

Το μυστικό για να προλάβετε το σύγκαμα από τις πάνες είναι να διατηρείτε τον ποπό του μωρού σας όσο πιο στεγνό γίνεται. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάζετε την πάνα του όταν βρέχεται ή λερώνεται. Αυτό μπορεί να συμβαίνει πολύ πιο συχνά από όσο νομίζετε – μέχρι και ανά μία ώρα στα νεογέννητα μωρά. Αλλάξτε την πάνα πριν βάλετε το μωρό για ύπνο μετά το τάϊσμα, ή για ύπνο. Είναι επίσης σημαντικό να διατηρείτε τον ποπό του μωρού σας όσο το δυνατόν πιο καθαρό. Εάν η πάνα είναι λερωμένη, χρησιμοποιήστε την για να αφαιρέσετε τα περισσότερα, έπειτα πλύνετε το μωρό με ζεστό νερό και απαλό σαπούνι, χρησιμοποιώντας βαμβάκι. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε απαλά μωρομάντιλα. Όποτε είναι δυνατόν, επιτρέψτε στο μωρό σας να ξαπλώσει σε ένα ζεστό περιβάλλον χωρίς πάνα για λίγο, πριν του βάλετε μία καινούρια.

Έχω επιλόχεια κατάθλιψη;

Όσο κι αν αγαπάτε το μωρό σας, το να γίνετε μαμά μπορεί να είναι δύσκολο.
Άυπνες νύχτες, φροντίδα του μωρού εικοσιτέσσερις ώρες την ημέρα και μία μεγάλη πτώση των ορμονών μπορούν να σας κουράσουν, αφήνοντάς σας λυπημένες και αποθαρρυμένες.
Το να αισθάνεστε άσχημα μπορεί να έχει πολλές μορφές, από σύντομη λύπη μετά τη γέννα, σε μαλακό αλλά πιο επίμονο αίσθημα κατήφειας, ή κλινική επιλόχειο κατάθλιψη. Αν ανησυχείτε καλό είναι να επισκεφτείτε το γιατρό σας και να ρωτήσετε τη γνώμη του ειδικού.

Ο λογαριασμός μου

Δεν μπορώ να θυμηθώ τον κωδικό πρόσβασης μου. Τι να κάνω;

Εάν ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης σας πατήστε είσοδος/ εγγραφή στο επάνω μέρος της σελίδας. Γράψτε το email σας στο πεδίο που εμφανίζεται αφού πατήσετε την ερώτηση «Ξέχασα τον κωδικό πρόσβασης μου» κάτω από το «είσοδος» στο λογαριασμό. Εάν δεν λάβετε τις πληροφορίες με email μέσα σε μια ώρα παρακαλούμε ελέγξτε τα spam σας. Εάν δεν έχετε λάβει το email και έχετε ελέγξει και τα spam σας και δεν είναι ούτε εκεί παρακαλούμε επαναλάβετε τη διαδικασία.

Πως μπορώ να τροποποιήσω τα στοιχεία τιμολόγησης;

Εάν ήδη έχετε κάνει την παραγγελία σας είναι αδύνατο να τροποποιήσετε τα στοιχεία τιμολόγησης αυτής. Δεν αποθηκεύουμε κανένα στοιχείο πληρωμής στα συστήματα μας για λόγους ασφαλείας.

Πως μπορώ να τροποποιήσω τα στοιχεία μου;

Για να τροποποιήσετε τα προσωπικά σας στοιχεία θα πρέπει να συνδεθείτε στο mothercare.gr και στο λογαριασμό σας, από την κορυφή της σελίδας μας. Εάν είστε ήδη συνδεδεμένοι κάντε κλικ στο «λογαριασμό μου» στο επάνω μέρος της σελίδας. Κατόπιν επιλέξτε «οι πληροφορίες μου». Από εκεί μπορείτε να δείτε και να τροποποιήσετε τα στοιχεία σας.

Εταιρικές πληροφορίες

Υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας;

Έχετε πάθος και αγάπη για τους γονείς, τα μωρά και τα παιδιά;
Θέλετε να δημιουργήσετε την καριέρα που σας ταιριάζει;
Αν κι εσείς αναζητάτε ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον εργασίας όπου θα:

• αναπτύσσετε τις ικανότητες και τις δεξιότητές σας μέσω συνεχούς εκπαίδευσης

• αναπτύσσετε πρωτοβουλίες προσφέροντας αξέχαστη αγοραστική εμπειρία στους πελάτες μας

• αναγνωρίζεται η συμβολή σας στην επιτυχία

Επισκεφθείτε το Ευκαιρίες καριέρας στο site μας και υποβάλετε την αίτησή σας online.

Πως μπορώ να στείλω το βιογραφικό μου;

Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ενότητα Ευκαιρίες καριέρας στο site μας και υποβάλετε την αίτησή σας online, ή επισκεφθείτε ένα από τα καταστήματά μας και συμπληρώστε το βιογραφικό σας,

Εξυπηρέτηση πελατών

Τι ώρες λειτουργεί το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών και πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους;

Το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 9-5 μμ στο 210-4821186. Εναλλακτικά μπορείτε πάντα να στείλετε email στο [email protected].

Κατάλογοι

Πως μπορεί το παιδί μου να γίνει μοντέλο για τις φωτογραφίσεις του mothercare;

Όλες οι φωτογραφίες που βλέπετε έρχονται στην Ελλάδα κατευθείαν από τη μητρική εταιρεία στην Αγγλία. Καμία από τις φωτογραφήσεις μας με μοντέλα δεν λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα.