Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Επιλέξτε αποστολή με BOX NOW και παραλάβετε την παραγγελία σας 24 ώρες το 24ωρο από το locker που σας εξυπηρετεί

60€ και άνω δωρεάν παράδοση
Βρείτε την παραγγελία σας
shop by brand

Πώς να διαλέξετε το τέλειο καρότσι

 

Πώς να διαλέξετε το τέλειο καρότσι: δοκιμάστε το!

Ξεχάστε τα άβολα καρότσια της δικής σας παιδικής ηλικίας. Τα τωρινά καρότσια είναι τεχνολογικά προηγμένα, ειδικά σχεδιασμένα για να καλύπτουν τις ανάγκες σας, αλλά και όμορφα! Υπάρχουν πολλές επιλογές σε εταιρεία, στυλ και χαρακτηριστικά, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει και το ιδανικό καρότσι για εσάς. Οι πολλές επιλογές, ωστόσο, μπορεί να δημιουργήσουν και σύγχυση. Γι' αυτό, δημιουργήσαμε για εσάς έναν οδηγό για το πώς να επιλέξετε το τέλειο καρότσι! 

 

Πορτ-μπεμπέ και καρότσια

Τα πορτ-μπεμπε είναι κατάλληλα από νεογέννητα, αφού η κλίση τους είναι τελείως επίπεδη και έτσι επιτρέπουν στα μωρά να κοιμούνται όταν βρίσκεστε έξω.

Καθώς τα μωράκια μεγαλώνουν, θέλουν να κάθονται και να χαζεύουν τον κόσμο και είναι αυτή η στιγμή που πρέπει να εγκαταλείψετε το πορτ-μπεμπέ και να περάσετε σε καρότσι. Το καλό είναι ότι πολλά καρότσια πλέον διαθέτουν πλάτη με εντελώς επίπεδη κλίση, χαρακτηριστικό που τα κάνει κατάλληλα για νεογέννητα. Άλλα καρότσια έχουν σύστημα επάνω στο οποίο τοποθετείτε το πορτ-μπεμπέ και, όταν έρθει η ώρα, το κάθισμα του καροτσιού. 

Τα κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να δείτε:

 
  • Θέσεις που γυρίζουν: Το μωρό μπορεί να κοιτάει προς εσάς ή προς τα έξω. 
  • Αν μετατρέπονται: Πολλά καρότσια έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν περισσότερες ηλικίες χωρίς τη χρήση επιπλέον αξεσουάρ.
  • Αν διπλώνουν: Είναι εύκολο να κλείσετε το καρότσι και τι όγκο καταλαμβάνει όταν είναι κλειστό; Πχ. μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στο αεροπλάνο στις διακοπές; 
  • Ρόδες: Κάποια καρότσια έχουν ρόδες για όλους τους τύπους εδάφους και κάποια άλλα είναι κατάλληλα μόνο για την πόλη. 
  • Κλείδωμα τροχών: Προσφέρει εύελιξία και εύκολη πλοήγηση όταν είστε έξω στα μαγαζιά ή όταν κάνετε βόλτα στο πάρκο. 
  • Θέση για κάθισμα αυτοκινήτου: Κάποια καρότσια με επιπλέον αντάπτορα είναι συμβατά με το κάθισμα αυτοκινήτου, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να ξυπνήσετε το μικρό σας μετά από μία βόλτα με το αυτοκίνητο.
 

 

mum taking her baby out in a mothercare pushchair

Καρότσια που κλείνουν σαν ομπρέλα

Τα καρότσια που κλείνουν σαν ομπρέλα είναι ιδανικά για τις οικογένειες που αγαπούν τα ταξίδια, αφού κλείνουν εύκολα. Υπάρχουν μοντέλα που είναι τόσο μικρά όταν διπλώνουν έτσι ώστε να χωράνε στο ντουλάπι των χειραποσκευών του αεροπλάνου. Επίσης, είναι ιδανικά για μικρά αυτοκίνητα ή διαμερίσματα με μικρά ασανσέρ, έτσι ώστε να μην σας απασχολεί το θέμα του χώρου. Είναι ιδιαίτερα στιβαρά και ανθεκτικά για να πηγαίνουν σχεδόν παντού αλλά δεν είναι φτιαγμένα για χωματόδρομους. Κάποια μοντέλα έχουν ανακλινόμενες θέσεις και είναι κατάλληλα από νεογέννητα, ενώ άλλα δεν διαθέτουν ανάκλιση και είναι κατάλληλα από 6 μηνών και πάνω. 

 
 
mum pushing a mothercare stroller pushchair

Τα κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να δείτε:

 
  • Το βάρος τους και εάν διπλώνουν εύκολα: Είναι ιδανικά για ταξίδι. 
  • Εύκολα στην πλοήγηση: Ιδανικά για να τα οδηγείτε στην πόλη, ειδικά όταν βιάζεστε!
  • Εύκολα στην αποθήκευση: ιδανικά για τους παππούδες που θέλουν να έχουν ένα καρότσι όταν τους επισκέπτονται τα εγγονάκια τους. 
 

 

Τravel systems

Αυτά τα καρότσια είναι συνδυασμός καθίσματος αυτοκινήτου και καροτσιού και γι' αυτό είναι ιδανικά για τις οικογένειες που περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους εκτός σπιτιού. Οι αντάπτορες του καθίσματος αυτοκινήτου κουμπώνουν επάνω στο σκελετό του καροτσιού και έτσι δεν χρειάζεται να ξυπνάτε το μωράκι σας μετά από μία μεγάλη βόλτα με το αυτοκίνητο. Προσοχή, όμως: Τα μωρά δεν πρέπει να κοιμούνται πάνω από 2 ώρες μέσα στο κάθισμα αυτοκινήτου.  

 

parents taking their baby out for a walk in a mothercare pushchair

Καρότσια για δίδυμα

Η καλύτερη λύση για τις «μεγάλες» οικογένειες των διδύμων, αφού έχουν θέση και για τα δύο παιδάκια. Οι θέσεις είναι η μία δίπλα στην άλλη για να απολαμβάνετε όλοι μαζί τη βόλτα σας. 

a mum with twin babies in a double pushchair

Τα κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να δείτε:

 
  • Θέσεις δίπλα η μία δίπλα στην άλλη: Η κάθε μία ρυθμίζεται αυτόνομα. 
  • Σταθερότητα: Είναι εύκολα και άνετα στην πλοήγηση. 
  • Αξεσουάρ: Ποδόσακοι, κουκούλες βροχής και πολλά επιπλέον αξεσουάρ που μπορείτε να αγοράσετε.