Συμβουλές για μέλλοντες γονείς

Η εγκυμοσύνη μου

14η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Mothercare

H εγκυμοσύνη ανά εβδομάδα

2o Τρίμηνο: 14η Εβδομάδα εγκυμοσύνης

Καλωσόρισες νέα μαμά και μπαμπά! 

Ένα νέο ταξίδι με συγκλονιστικές εμπειρίες ξεκινά για σένα και το Mothercare, μέσα από αυτό το ημερολόγιο, από την 1η έως και την 40η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου θα σε ακολουθεί και συμβουλεύει πιστά.

Ενημερώσου για όλα όσα οι γονείς χρειάζονται να γνωρίζουν από την εγκυμοσύνη για την ανάπτυξη του μωρού, τις αλλαγές στο σώμα και την ψυχολογία σας, τις εξετάσεις, τα ραντεβού σας αλλά φυσικά και τον τοκετό, τον θηλασμό και την βρεφική φροντίδα.

Η μαία μας Γεωργία Λεζέ και σύμβουλος θηλασμού  IBCLC σε κάθε εβδομάδα σου δείχνει έναν ξεχωριστό δρόμο, προς ένα υγιές και χαρούμενο μωρό. 

Mothercare

14η Εβδομάδα εγκυμοσύνης

Καθώς μπαίνετε στη 14η εβδομάδα κύησης, είναι λιγότερο πιθανό να αισθανθείτε ναυτία. Ίσως νιώσετε κουρασμένη και παρατηρήσετε ότι πηγαίνετε στην τουαλέτα πιο συχνά. Φροντίστε την υγεία του σώματός σας και εκείνη του μωρού σας κάνοντας ήπια σωματική άσκηση, όπως περπάτημα, κολύμπι ή γιόγκα. 

Μπορεί εξωτερικά να μην συμβαίνουν πολλά, αλλά μέσα στην κοιλίτσα σας επιτελείται ένα θαύμα! Αναρωτιέστε τι να περιμένετε την 14η εβδομάδα;

  • Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν συχνοουρία και ελαφριά πονάκια στην κοιλιά
  • Όλοι θέλουν να σας μιλήσουν για τα χαρμόσυνα νέα
  • Τα επίπεδα ενέργειας είναι ελαφρώς αυξημένα και μπορείτε να κάνετε ήπια σωματική άσκηση    

Εσείς την 14η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Το πιο πιθανό είναι η ζαλάδα και η ναυτία να ανήκουν στο παρελθόν (ωστόσο, υπάρχουν μαμάδες που νιώθουν ναυτία τους επόμενους μήνες).

Αυτή την εβδομάδα πληθαίνουν τα… δρομολόγια στην τουαλέτα, καθώς αυξάνει η ροή του αίματος στα νεφρά και η ουροδόχος κύστη λειτουργεί σε εντατικούς ρυθμούς. Ίσως αισθανθείτε μικρά πονάκια χαμηλά στην κοιλιά, σημάδι ότι οι σύνδεσμοι που την υποστηρίζουν διατείνονται και μετατοπίζονται. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, εκτός και αν εμφανίσετε πυρετό ή αιμορραγία (σε αυτή την περίπτωση, καλέστε τον γιατρό σας).

Το μωρό σας την 14η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Το μικρό σας αποκτά οικειότητα με τους μυς του προσώπου του και εξασκείται κάνοντας αστείες φατσούλες.

Tο σώμα του αναπτύσσεται πιο γρήγορα από το κεφάλι τώρα και ο αυχένας είναι πιο δυνατός. Τα χεράκια του έχουν σχεδόν σωστές αναλογίες, ενώ τα πόδια πρέπει ακόμα να μεγαλώσουν.

Το φασολάκι σας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και έχει πλέον μέγεθος λεμονιού. 

 

Mothercare

Τι πρέπει να κάνετε την 14η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Το να διατηρείστε σε φόρμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ωφελεί τόσο τη δική σας υγεία όσο και εκείνη του μωρού σας.

Προτιμήστε το χαλαρό περπάτημα και το κολύμπι. Μπορείτε, επίσης, να γραφτείτε σε ένα ομαδικό μάθημα γιόγκα για εγκύους. Έχοντας ανακοινώσει σε όλους το χαρμόσυνο γεγονός, θα δέχεστε συγχαρητήρια, ερωτήσεις και συμβουλές από φίλους και συγγενείς.

Ακούστε τι έχουν να σας πουν και κάντε τις επιλογές σας συμβουλευόμενη τον γιατρό σας, αφού κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή.