Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πρώτη φορά σχολείο: Όλα όσα θα χρειαστείτε!

Κάθε αρχή και δύσκολη; Το καλύτερο είναι να προετοιμαστείτε έτσι ώστε όλα να γίνουν πιο απλά για τα μικρά σας που ετοιμάζονται για την πρώτη μέρα στο σχολείο και το νηπιαγωγείο! Όσο πιο μικρά είναι τα παιδιά, τόσο πιο δύσκολο είναι για αυτά να προσαρμοστούν και να αποχωριστούν τους γονείς τους.

Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι γονείς αγχώνονται για το πώς πρέπει να προετοιμάσουν τα μικρά τους για την πρώτη μέρα στο σχολείο. Το «μυστικό» της επιτυχίας βρίσκεται στη σωστή λίστα. Αν, λοιπόν, και το δικό σας παιδάκι αναμένεται να περάσει για πρώτη φορά φέτος τις πόρτες του νηπιαγωγείου, αξίζει να κάνετε ένα πλάνο για να καταγράψετε τις ανάγκες του και να προχωρήσετε στις απαραίτητες αγορές. Για να σας βοηθήσουμε, σας ετοιμάσαμε από τώρα μια λίστα με τα προϊόντα και τα είδη που σίγουρα θα χρειαστεί το παιδί.

 

Η τσάντα 

σχολικές τσάντες

Η πρωταγωνίστρια της λίστας μας. Το βασικό αξεσουάρ κάθε μαθητή και η αγορά στην οποία πρέπει να εστιάσετε λίγο παραπάνω. Η τσάντα πρέπει να είναι της αρεσκείας του μικρού σας, επομένως κάντε το συμμέτοχο στην απόφαση που θα πάρετε για να το δείτε να ενθουσιάζεται και να προσδοκεί με χαρά τη στιγμή που θα την κρατήσει. Οι μικροί φίλοι θα διαλέξουν το σχέδιο αλλά εσείς θα πρέπει να έχετε ελέγξει το μέγεθος της τσάντας: Είναι αρκετά μεγάλη ώστε να χωρέσει όλα όσα πρέπει να έχει το παιδί στο σχολείο; Διαθέτει τους κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους; Όπως με όλα τα πράγματα, έτσι και εδώ ισχύει η ρήση "μέτρον άριστον". Η τσάντα δεν πρέπει να είναι μικρή για να χωράει όλα τα είδη αλλά ούτε και υπερβολικά μεγάλη σε σχέση με το παιδί που θα τη χρησιμοποιήσει. Φροντίστε οι ιμάντες της τσάντας που θα επιλέξετε να είναι άνετοι και να έχουν επένδυση ώστε να γίνεται η μεταφορά παιχνιδάκι! To άνοιγμά της πρέπει να είναι εύκολο για τα μικρά χεράκια που θα τη χρησιμοποιήσουν και, αν είναι εφικτό, να έχει χαρακτηριστικό σχέδιο ώστε το παιδί να μπορεί εύκολα να την ξεχωρίζει από αυτές των συμμαθητών του! Τέλος, ιδιαίτερα σημαντικό για όλους τους γονείς αλλά και για την υγιεινή είναι τα υφάσματα της τσάντας να καθαρίζονται εύκολα έτσι ώστε να είναι πάντα καθαρή κι έτοιμη για χρήση. Δείτε τις σχολικές μας τσάντες και βρείτε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στο παιδάκι σας!

 

 

Η κασετίνα και τα περιεχόμενά της 

Η πιο χαρούμενη παρέα της τσάντας είναι η κασετίνα. Σχέδια με ήρωες ή χρωματιστά μοτίβα, η κασετίνα είναι αυτή που θα κρατήσει σε τάξη την τσάντα του μικρού σας! Εκεί θα έχει όλα όσα χρειάζεται για τα καλλιτεχνικά του: Μαρκαδόροι και ξυλομπογιές σε πολλά και διάφορα χρώματα θα ζωντανέψουν τις ζωγραφιές των μικρών μας φίλων γεμίζοντάς τες με χρώμα! Ποιες θα είναι, άραγε, οι πρώτες τους εικαστικές δημιουργίες;

 

 

Το τάπερ και η τσάντα φαγητού

Είναι σημαντικό να παίρνει το παιδί μαζί του στο σχολείο φαγητό και υγιεινά σνακ από το σπίτι, γι' αυτό ένα φαγητοδοχείο είναι μια αγορά που αξίζει να κάνετε άμεσα. Φροντίστε απλά να είναι βολικό, ασφαλές και, φυσικά, να αρέσει στο μικρό σας.
Κάθε γεύμα γίνεται καλύτερο με ένα στυλάτο τάπερ φαγητού. Χαριτωμένα και ανθεκτικά, τα τάπερ πρέπει να χωράνε στο σακίδιο ή στην τσάντα φαγητού. Καλό είναι το τάπερ που θα επιλέξετε να έχει πρακτικό διαχωριστικό και να καθαρίζεται πανεύκολα. Προσέξτε να έχουν αεροστεγές κλείσιμο ώστε να διατηρούνται τα τρόφιμα φρέσκα χωρίς να αλλοιώνονται. Σε αυτό βοηθούν ιδιαίτερα οι ειδικές τσάντες για τη μεταφορά του γεύματος του παιδιού! 

 

Το παγούρι και το μπουκάλι

Για να μη πουν τα μικρά μας το νερό... νεράκι και για να είστε σίγουροι ότι όχι μόνο δεν θα αφυδατώνονται αλλά θα πίνουν νερό με ασφάλεια, ένα παγούρι είναι απαραίτητο. Εκτός από το να είναι χαριτωμένο, το παγούρι πρέπει να είναι ασφαλές και για το παιδί. Το ιδανικό παγούρι για το μικρό σας πρέπει να είναι οπωσδήποτε απόλυτα υδατοστεγές και να μη στάζει! Οι επιλογές είναι πολλές και μπορεί μέχρι και να πλένεται στο πλυντήριο. Για τους πιο "διαψασμένους" φίλους, μπορείτε να συνδυάσετε το ποτήρι/παγούρι με ένα μπουκάλι θερμός ώστε να έχετε ακόμα περισσότερο νερό μαζί σας όπου κι αν πάτε! 

 

 

 

Μην ξεχάσετε, λοιπόν, να ετοιμάσετε από τώρα τη λίστα με όλα τα είδη που θα χρειαστεί το μικρό σας για να κάνετε την πρώτη μέρα στο σχολείο όμορφη και εύκολη, αφού η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!

Καλή σχολική χρονιά!