Οδηγός αγοράς στρώματα

 

οδηγός αγοράς για

βρεφικά στρώματα

Το να διαλέξετε το σωστό στρώμα για το μωρό σας είναι εξίσου σημαντικό με το να επιλέξετε το σωστό κρεβάτι, γεγονός που ισχύει όχι μόνο για τα μωρά αλλά και για τους ενήλικες. Ένα ασφαλές και άνετο στρώμα, που ταιριάζει άψογα στην κούνια του μωρού σας και δεν αφήνει κανένα κενό (όχι περισσότερα από 3 εκατοστά περιμετρικά) θα επιτρέψει στο μωρό σας να κοιμηθεί και να ξεκουραστεί σωστά.  

μωρό που κοιμάται στην κούνια του

Τι τύποι στρωμάτων υπάρχουν;

 • Στρώμα με ελατήριa σε θήκες. Τα ανεξάρτητα ελατήρια που είναι ενσωματωμένα στις δικές τους θήκες από ύφασμα κινούνται ανεξάρτητα για να παρέχουν στήριξη για το μωρό σας. Ακόμη και όταν το μωρό κινείται μόνο τα ελατήρια που είναι ακριβώς από κάτω του συμπιέζονται επιτρέποντας στο στρώμα μια ανάλαφρη κίνηση που χαλαρώνει και νανουρίζει το μωρό. 
 • Στρώμα με ελατήρια. Στρώμα με ανοιχτά ελατήρια που παρέχει μεγάλη στήριξη στο μωρό σας που μεγαλώνει. Ιδαίτερα ανθεκτικό, τα ελατήρια θα παρέχουν πάντα άνεση και στήριξη στο μωρό σας μέχρι αυτό να γίνει μεγαλύτερο από το ίδιο το στρώμα.
 • Στρώμα από αφρώδες υλικό. Ένα υψηλής ποιότητας στρώμα που παρέχει μέγιστη άνεση. 
 • Στρώμα για παρκοκρέβατο. Κατάλληλο για παρκοκρέβατο.
μικρά μωρά παίζουν με mothercare στρώματα

Χαρακτηριστικά βρεφικών στρωμάτων

Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά στα στρώματα. Παρακάτω συνοψίζουμε κάποια για να σας βοηθήσουμε:

 • Coolmax®; Coolmax® βοηθούν να διατηρηθεί η θερμοκρασία του σώματος εξαιτίας ειδικού σχεδιασμού που επιτρέπει την απομάκρυνση της υγρασίας από το δέρμα. 
 • SAFEseal; αδιάβροχο, με επιφάνεια που πλένεται για να μπορεί να προστατεύσει το στρώμα από ατυχήματα. Φτιαγμένο από  PVC κατάλληλο για βρέφη, το SAFEseal διατηρεί το στρώμα καθαρό από βακτήρια, μύκητες και σκόνη. 
 • Amicor Pure; αυτό είναι μια αντιμυκητιακή και αντιβακτηριακή ίνα που υφαίνεται στο ύφασμα που περικλείει το στρώμα - αυτή η ίνα εμποδίζει τα ακάρεα σκόνης να ζουν μέσα στο στρώμα, μειώνοντας δραματικά την πιθανότητα ερεθισμού που προκαλούν τα αλλεργιογόνα τους
 • Adaptive Purotex; προσαρμοστικό στρώμα ρυθμίζει ενεργά τη θερμοκρασία του ύπνου, επιπλέον το Purotex που είναι μια φυσική προβιοτική θεραπεία που ανταγωνίζεται με οποιαδήποτε κακά βακτηρίδια για να εξασφαλίσει ότι το στρώμα του μωρού σας παραμένει καθαρό και φρέσκο διατηρώντας το μωρό σας ασφαλές από τα μικρόβια και τα αλλεργιογόνα.
 • Αnti-allergy; υποαλλεργικό εξωτερικό κάλυμμα που έχει υποβληθεί σε ειδική επεξεργασία με προβιοτικό για τη δραστική μείωση των αλλεργιογόνων που δημιουργούνται από τα ακάρεα της οικιακής σκόνης, γεγονός που αποτελεί μείζονα παράγοντα για το παιδικό άσθμα
 • Αδιάβροχο κάλυμα στρώματος εύκολο στο καθάρισμα και στο σκούπισμα. 
 • Κάλυμα που αναπνέει και επιτρέπει τη κυκλοφορία του αέρα και τον επαρκή αερισμό του στρώματος. 
 • Ρύθμιση θερμοκρασίας και έλεγχος εφίδρωσης, αφού εμποδίζει το σώμα να υτπερθερμαίνεται και διοχετεύει την υγρασία μακριά για να κρατά το μωρό στεγνό και καθαρό. 
 • Αντιμυκητιασικά η θεραπεία μειώνει δραματικά την πιθανότητα ερεθισμού που προκαλείται από τα αλλεργιογόνα τους

Τι μέγεθος στρώμα χρειάζεστε;

Το να αγοράσετε το σωστό μέγεθος και σχήμα στρώματος είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς τα μικρά χεράκια και ποδαράκια μπορούν να πιαστούν σε ενδεχόμενα κενά που αφήνει το στρώμα. Δεν πρέπει να υπάρχει παραπάνω από 3 εκατοστά κενό περιμετρικά του στρώματος. Έχουμε πολλά και διαφορετικά στρώματα για να ταιριάξουν σε όλα τα έπιπλα επομένως πρέπει να βρείτε αυτό που ταιριάζει σε εσάς. 

μωρό κοιμάται μέσα σε καλάθι

Φροντίδα βρεφικού στρώματος

Το συχνό καθάρισμα του βρεφικού στρώματος είναι σημαντικό για να διασφαλίσετε έναν άνετο και υγιεινό ύπνο. Το συχνό καθάρισμα επίσης σας διασφαλίζει ότι το στρώμα σας θα είναι κατάλληλο προς χρήση περισσότερο καιρό. Το να κρατάτε το στρώμα του μωρού σας καθαρό είναι πολύ εύκολο:

 

 • έαν έχει υφασμάτινο κάλυμα, απλά πλύντε το κάλυμα σύμφωνα με τις οδηγίες περιποίησης. 
 • εάν το στρώμα έχει PVC κάλυμα, καθαρίστε το συχνά με ζεστό νερό και αντιβακτηριακό.
 • τα στρώματα με μη αφαιρούμενα καλύματα πρέπει να σκουπίζονται με την ηλεκτρική σκούπα και να καθαρίζονται με ένα σφουγγαράκι.
 • ανάλογα με το τύπο στρώματος πρέπει να γυρίζετε το στρώμα τακτικά πλευρές και πάνω κάτω για να διατηρεί το σχήμα του. 
 • θυμηθείτε ότι δεν πρέπει ποτέ να βάζετε το μωρό σας σε ένα στρώμα που δεν έχει στεγνώσει πλήρως και μην κάνετε στεγνό καθάρισμα στα στρώματα αφού ααυτό μπορεί να αφήσει χημικά στο στρώμα που να είναι επιβλαβή για το μωρό σας. 
 

 

δείτε τα βρεφικά μας στρώματα