Οδηγός αγοράς αξεσουάρ καροτσιών

 

Τελειοποιώντας το καρότσι: ποια αξεσουάρ θα χρειαστείτε!

Ο κόσμος είναι υπέροχος και είναι πάρα πολύ όμορφο να τον γνωρίσετε μαζί με το μικρό σας. Για να κάνουμε τις εξερευνήσεις σας πιο εύκολες, σας προτείνουμε ορισμένα αξεσουάρ για το καρότσι. Κάποια μοντέλα περιλαμβάνουν αυτά τα αξεσουάρ στην αγορά τους, ενώ άλλα πρέπει να τα αγοράσετε χωριστά. Φυσικά και δεν χρειάζεστε τα πάντα, αλλά καλό είναι να έχετε μια εικόνα του τι υπάρχει διαθέσιμο. 

Τσάντα αλλαξιέρα

Το να βγείτε βόλτα με το μωρό σας, στην αρχή θα σας φαίνεται σαν να πρέπει να πακετάρετε για να φύγετε ταξίδι. Μια τσάντα αλλαξιέρα σας δίνει τη δυνατότητα να πάρετε μαζί σας τα απαραίτητα για το άλλαγμα πάνας, καθαρά ρούχα, καθώς και κάποιο σνακ και παιχνίδι. Πολλά καρότσια έχουν τις δικές τους τσάντες αλλαξιέρες για να έχετε τα πάντα οργανωμένα σε κάθε βόλτα, μικρή ή μεγάλη.

Κουκούλα βροχής

Τα περισσότερα καρότσια την περιλαμβάνουν αλλά, αν δεν την έχουν, ίσως πρέπει να σκεφτείτε να αποκτήσετε μία. Ιδανική για τις βροχερές και υγρές μέρες, προστατεύει το μικρό σας από τη βροχή και την υγρασία. Είναι καλό όταν πηγαίνετε ένα ταξίδι τους χειμερινούς και φθινοπωρινούς μήνες, να την έχετε πάντα μαζί σας και να τη χρησιμοποιείτε ανάλογα με τον καιρό.

Ποδόσακος 

Αποτελεί απαραίτητη προσθήκηια στις χειμερινές βόλτες, αφού κάνει το κάθισμα πιο ζεστό και βολικό για το παιδί.

Κουβέρτα για το πορτ-μπεμπέ

Προσφέρει επιπλέον ζεστασιά και προφυλάσει το μωρό από την υγρασία και το κρύο, πχ. αν είναι ανοιχτός ο κλιματισμός. 

Ομπρέλα 

Κρατάει τον ήλιο μακριά από τα μάτια και το δέρμα του μωρού σας στις καλοκαιρινές και ανοιξιάτικες βόλτες. Η σκιά που παρέχει διατηρεί τη θερμοκρασία μέσα στο καρότσι σε χαμηλά επίπεδα. Μην ξεχνάτε ότι η χρήση της ομπρέλας δεν σημαίνει ότι μπορείτε να αγνοήσετε όλα τα βήματα προστασίας από τον ήλιο για το μικρό σας.

Παιχνίδια για το ταξίδι

Συχνά, στις βόλτες τους τα μωρά κουράζονται και χρειάζονται ερεθίσματα για να παραμείνουν ήσυχα. Επιλέξτε παιχνίδια που θα τους κεντρίσουν το ενδιαφέρον και θα τα κρατήσουν απασχολημένα όταν ο κόσμος τριγύρω δεν τους φαίνεται τόσο συναρπαστικός. 

Θήκες οργάνωσης

Θα υπάρξουν στιγμές που επάνω στο καρότσι θα είναι κρεμάσμένος όλος σας ο κόσμος! Οι θήκες σάς βοηθάνε να έχετε τα πάντα προσβάσιμα ώστε να μην σας εμποδίζουν τα πράγματα από το να παρακολουθείτε το μικρό σας θησαυρό.

Βάση για δεύτερο παιδάκι

Ιδανική για το μεγαλύτερο αδελφάκι, ειδικά αν είναι σε ηλικία που περπατάει μόνο του και δεν θέλει να κάθεται στο καρότσι. Έτσι, όταν κουράζεται, αντί να το πάρετε αγκαλιά μπορεί να επιβιβαστεί στη βάση και να συνεχίσει άνετα τη βόλτα του. Οι πλατφόρμες κουμπώνουν στο καρότσι και κινούνται μαζί με αυτό. 

Κάθισμα αυτοκινήτου

Κάποια καρότσια περιλαμβάνουν κάθισμα αυτοκινήτου και αποτελούν ολοκληρωμένες λύσεις μεταφοράς. Είναι ιδανικά όταν το μωρό αποκοιμιέται μέσα στο αυτοκίνητο, ώστε να συνεχίσει την ξεκούρασή του χωρίς να το ξυπνήσετε. Μην ξεχάσετε ότι μερικά μοντέλα καροτσιών χρειάζονται ειδικούς αντάπτορες για να υποδεχθούν το κάθισμα αυτοκινήτου επάνω στο σκελετό τους.

Πορτ-μπεμπέ

Μερικά καρότσια μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το πορτ-μπεμπέ. Κατάλληλο για νεογέννητα και μωρά έως 6 μηνών. 

Επένδυση καθίσματος 

Είναι άνετη για το μωρό, εύκολη στο καθάρισμα και διαθέσιμη σε πολλά σχέδια και χρώματα για να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει. Εμποδίζει ψίχουλα και λεκέδες να εισχωρήσουν στο κάθισμα διατηρώντας το καρότσι σαν καινούργιο!