Διαλέγοντας τα σωστά παπούτσια για το μωρό σας

 

Βρείτε τα σωστά παπούτσια για το μικρό σας

Πριν ακόμα ανακαλύψουν τα ποδαράκια τους (και σας κάνουν να χάσετε τα δικά σας) είναι σημαντικό να επιλέξετε τα σωστά παπούτσια για το μωρό σας. Το μωρό σας από την στιγμή της γέννησης του έως και την ηλικία των τεσσάρων αναπτύσσεται ραγδαία. Αυτό σημαίνει ότι θα αλλάζει περίπου 2 φορές μέγεθος στα παπούτσια ανά έτος. Είναι υπέροχο να βλέπετε το μικρό σας να μεγαλώνει αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προβλέπετε και τις συνεχόμενες απαιτήσεις σε αλλαγές μεγεθών σε ρούχα και παπούτσια. 

βρείτε τα σωστά παπούτσια για το μωρό σας

με μια ματιά

Το να επιλέξετε τα σωστά παπούτσια στο σωστό μέγεθος για το παιδί σας είναι σημαντικό γιατί έτσι τα ποδαράκια παραμένουν υγιή και αναπτύσσονται σωστά. Καθώς τα μικρά σας μεγαλώνουν τα παπούτσια τους αλλά και οι κάλτσες πρέπει να είναι εκεί στο σωστό μέγεθος διαθέσιμα για αυτά. 

Ηλικία Τι να προσέξετε Υλικά 
νεογέννητα ευελιξία, υλικά που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει, αρκετός χώρος για τα ποδαράκια που μεγαλώνουν. μαλακό δέρμα, canvas, ύφασμα
μωρά που μπουσουλάνε /κάνουν τα πρώτα βήματα ευελιξία, μεγαλύτερο πλάτος, φτέρνα με επένδυση ελαφρύ υλικό, αντιολισθητικές σόλες, μοντέλα που έχουν τα δάχτυλα καλυμμένα. 
παιδιά που περπατάνε  υποστήριξη, καλά δεσίματα, άνεση, αντοχή σταθερές σόλες για κάθε χρήση. Υποστηρικτικά υλικά που δεν θα περιορίζουν το πόδι και θα του επιτρέπουν να μεγαλώσει. 
 

Για αρχή μετρήστε καλά τα πόδια του μικρού σας για να βρείτε το σωστό μέγεθος και μετά μπορείτε να επιλέξετε από:

 • μια μεγάλη ποικιλία από κάλτσες και παπούτσια
 • κάλτσες με πατουσάκια crawlers with covered toes

Μπορείτε να βρείτε το σωστό μέγεθος παπούτσια για εσάς απλά τυπώνοντας τον οδηγό μας. 

μωρά 

Τα πατουσάκια των μωρών αποτελούνται από μαλακό χόνδρο που με το πέρασμα του χρόνου θα μετασιωθεί σε κόκαλο, επομένως τα παπούτσια είναι πολύ σημαντικό να παρέχουν στήριξη. Οι παιδίατροι συμφωνούν ότι τα ξυπόλυτα ποδαράκια είναι ότι καλύτερο, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που χρειάζεται να κρατήσουμε τα ποδαράκια ζεστά και καλυμμένα. Όταν επιλέγετε κάλτσες και παπούτσια για μωρά πρέπει να προσέξετε: 

 

 • ευλεξία- επιλέξτε μαλακές σόλες, δέρμα ή ύφασμα. Πρέπει να είστε  σε θέση να λυγίσετε τη σόλα ή το ύφασμα και επίσης να μπορείτε να αισθανθείτε τα δάχτυλα του παιδιού ενώ φοράει το παπούτσι. Σημαντικές είναι και η αντιολισθιτικές σόλες.
 • υλικά που επιτρέπου στο δέρμα να αναπνέει- επιλέξτε μαλακά, φυσικά υλικά όπως: δέρμα, βαμβάκι και canvas. 
 • χώρος για ανάπτυξη- πρέπει να χωράει το πλάτος του αντίχειρα αας ανάμεσα στην άκρη του παπουτσιού και εκεί που τελειώνει το μεγάλο δάχτυλο του παιδιού. Επίσης στο πιο φαρδύ σημείο πρέπει να μπορείτε να τσιμπήσετε το υλικό για να ξέρετε ότι δεν είναι πολύ στενά.
 • δεσίματα- fastenings – το Velcro είναι μια εύκολη λύση, αλλά οι αγκράφες και τα κορδόνια είναι πιο ανθετκικά κλεισίματα. 
μωρό παίζει με τα παπουτσάκια του

από το μπουσούλημα και μετά...

αγοράκι που μπουσουλάει

Μη περιοριστικά σχήματα και υλικά είναι ακόμα ζωτικής σημασίας για τα δραστήρια ποδαράκια. Επίσης επιτρέπουν στα ποδαράκια να μεγαλώνουν ενώ εμποδίζουν τριβές και τραυματισμούς. Όταν το μπουσούλημα περάσει στο παρελθόν πρέπει να αγοράσετε το πρώτο κανονικό ζευγάρι παπούτσια τα οποία πρέπει:

 • να έχουν φαρδύ σχέδιο και να ταιριάζουν στα πόδια του μικρού σας 
 • μια αφαιρούμενη εσωτερική σόλα που βοηθά στην εύρεση του σωστού παπουτσιού μεγέθους για το παιδί σας
 • ελαφριές σόλες που είναι αντιλοσθιτικές και εύκαμπτες
 • επενδεδυμένους αστραγάλους για μεγαλύτερη άνεση 

άλματα και περιορισμοί

Τα πόδια του μικρού σας θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται έως ότου είναι 18 ετών (και όχι τόσο μικρό πια), επομένως το να επιλέξετε σωστά παπούτσια σε όλη τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας είναι σημαντικό. Καθώς τα μικρά σας γίνονται πιο σταθερά και πιο σίγουρα στα πόδια τους, μπορείτε να επιλέξετε από τα πιο φωτεινά και παιχνιδιάρικα σχέδια παπουτσιών μας.

 

διάφοροι τύποι παπουτσιών

γιατί mothercare;

 
 • εύκολα κλεισίματα για να μπορούν τα μικρά σας να μάθουν να φοράνε και να βγάζουν μόνα τους τα παπούτσια τους. 
 • ανθεκτικά για καθημερινή χρήση
 • ειδικά σχεδιασμένα με εύκαμπτες, αμτιολισθητικές σόλες για τις ηλικίες που το έχουν ανάγκη.