Συμβουλές για μέλλοντες γονείς

Η εγκυμοσύνη μου

33η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Mothercare

H εγκυμοσύνη ανά εβδομάδα

3o Τρίμηνο: 33η Εβδομάδα εγκυμοσύνης

Καλωσόρισες νέα μαμά και μπαμπά! 

Ένα νέο ταξίδι με συγκλονιστικές εμπειρίες ξεκινά για σένα και το Mothercare, μέσα από αυτό το ημερολόγιο, από την 1η έως και την 40η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου θα σε ακολουθεί και συμβουλεύει πιστά.

Ενημερώσου για όλα όσα οι γονείς χρειάζονται να γνωρίζουν από την εγκυμοσύνη για την ανάπτυξη του μωρού, τις αλλαγές στο σώμα και την ψυχολογία σας, τις εξετάσεις, τα ραντεβού σας αλλά φυσικά και τον τοκετό, τον θηλασμό και την βρεφική φροντίδα.

Η μαία μας Γεωργία Λεζέ και σύμβουλος θηλασμού  IBCLC σε κάθε εβδομάδα σου δείχνει έναν ξεχωριστό δρόμο, προς ένα υγιές και χαρούμενο μωρό.

Mothercare

33η Εβδομάδα εγκυμοσύνης

Το μυαλό σας κατακλύζεται από σκέψεις  για τον τοκετό , τον θηλασμό και τον νέο σας ρόλο ως μαμά! Τα δρομολόγια στην τουαλέτα έχουν αυξηθεί σημαντικά. Μια καλή ιδέα είναι να ξεκουράζεστε όταν μπορείτε κατά τη διάρκεια της μέρας. Προτιμήστε να αφιερώνεται χρόνο στον εαυτό σας και στην προετοιμασία για τον τοκετό σας.

Ο ρυθμός ανάπτυξης του μωρού είναι πιο αργός, όμως εκείνο εξακολουθεί να ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη μέρα που θα γεννηθεί.

  • Περιορίστε την κατακράτηση πίνοντας άφθονα υγρά και κάνοντας συστηματική άσκηση για εγκύους
  • Το κεφάλι του μωρού μετακινείται προς τη λεκάνη σας
  • Συνιστάται να κάνετε μικρά, συχνά γεύματα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και μικρά σε θερμίδες.

 

Εσείς την 33η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Αναρωτιέστε τι να περιμένετε; Η όρεξή σας επανέρχεται, αλλά ίσως δυσκολεύεστε να φάτε γιατί το μωρό πιέζει την κοιλιά. Σκεφθείτε ότι η απόλαυση του φαγητού θα επανέλθει μόλις φέρετε το μωράκι σας στον κόσμο. Επίσης, είναι λίγο πιο δύσκολο να βολευτείτε άνετα όταν ξαπλώνετε.

Οι ερωτικές επαφές αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον! Προτιμήστε άνετες στάσεις και μην ανησυχήσετε αν νιώσετε ένα «τράβηγμα» στην κοιλιά: οφείλεται στην οξυτοκίνη (η ορμόνη της αγάπης) που εκκρίνεται τόσο κατά τον οργασμό όσο και κατά τον τοκετό. Οι συσπάσεις αυτές είναι φυσιολογικές και δεν μπορεί να προκαλέσουν πρόωρο τοκετό ή κάποια επιπλοκή στην εγκυμοσύνη σας.    

 

Το μωρό σας την 33η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Το μωρό έχει μήκος 44 εκ. περίπου και βάρος 1,4-1,8 κιλά. Παρότι τα οστά του γίνονται ολοένα πιο σκληρά, το κρανίο είναι ακόμα εύπλαστο και δεν έχει κλείσει εντελώς. Αυτό θα το βοηθήσει να βγει πιο εύκολα από το  γενετικό κανάλι (κανάλι της γέννησης.) 

Μέχρι τώρα έχετε περάσει στο μωρό όλα τα αντισώματα που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τις λοιμώξεις στον έξω κόσμο. Επίσης, το μωρό ετοιμάζεται για τα πρώτα του «γεύματα», μαθαίνοντας να πιπιλίζει και αναπτύσσοντας ένα ικανό πεπτικό σύστημα.  Σε αυτή την ηλικία και σε όλη την υπόλοιπη εγκυμοσύνη σας φαίνεται ότι οι δικές σας γευστικές προτιμήσεις επηρεάζουν ανάλογα και τις δικές του στην πρώτη βρεφική και νηπιακή ηλικία.

Επίσης το μωράκι σας καταλαβαίνει και επηρεάζεται έντονα από την δική σας συναισθηματική κατάσταση. Φροντίστε για μια καλύτερη ψυχολογία και γεμίστε τις ημέρες σας με ευχάριστες θετικές εμπειρίες.

Mothercare

Τι πρέπει να κάνετε την 33η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Συνεχίστε να κάνετε ήπια σωματική άσκηση όπως το κολύμπι ή ακόμη καλύτερα την γιογκα για εγκύους. Η επαφή με το νερό θα σας χαλαρώσει και θα βοηθήσει να νιώσετε το σώμα σας πολύ πιο ελαφρύ. Οι ασκήσεις γιογκα σε αυτή την φάση θα σας βοηθήσουν σημαντικά να πετύχετε έναν πιο γρήγορο τοκετό κατά 2 ώρες! Μην χάνετε χρόνο και επωφεληθείτε σήμερα!

Ίσως παρατηρήσετε να πρήζονται οι αστράγαλοι και τα πόδια σας, ενώ η κατακράτηση επιδεινώνεται με τη ζέστη και τις βραδινές ώρες. Πιείτε άφθονο νερό και, αν παρατηρήσετε ξαφνικό πρήξιμο στα χέρια ή το πρόσωπο, καλέστε άμεσα τον γιατρό ή την μαία σας.