Συμβουλές για μέλλοντες γονείς

Η εγκυμοσύνη μου

32nd Pregnancy Week

Mothercare

H εγκυμοσύνη ανά εβδομάδα

3o Τρίμηνο: 32η Εβδομάδα εγκυμοσύνης

Καλωσόρισες νέα μαμά και μπαμπά! 

Ένα νέο ταξίδι με συγκλονιστικές εμπειρίες ξεκινά για σένα και το Mothercare, μέσα από αυτό το ημερολόγιο, από την 1η έως και την 40η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου θα σε ακολουθεί και συμβουλεύει πιστά.

Ενημερώσου για όλα όσα οι γονείς χρειάζονται να γνωρίζουν από την εγκυμοσύνη για την ανάπτυξη του μωρού, τις αλλαγές στο σώμα και την ψυχολογία σας, τις εξετάσεις, τα ραντεβού σας αλλά φυσικά και τον τοκετό, τον θηλασμό και την βρεφική φροντίδα.

Η μαία μας Γεωργία Λεζέ και σύμβουλος θηλασμού  IBCLC σε κάθε εβδομάδα σου δείχνει έναν ξεχωριστό δρόμο, προς ένα υγιές και χαρούμενο μωρό.

Mothercare

32η Εβδομάδα εγκυμοσύνης

Τώρα πια ανυπομονείτε να βγείτε σε άδεια μητρότητας! Όσο βαραίνει το μωρό θα νιώθετε μεγαλύτερη κούραση. Στο μεταξύ, εκείνο μαθαίνει ένα σωρό νέες δεξιότητες, όπως να καταπίνει, να ανασαίνει, να κλωτσάει και να πιπιλίζει. 

Μπορεί εσείς να δυσκολεύεστε να ξεκουραστείτε, αλλά το μικρό σας απολαμβάνει γλυκά όνειρα μέσα στην φιλόξενη κοιλίτσα σας.

  • Ετοιμάστε το δωμάτιο του μωρού
  • Μιλήστε με άλλες μέλλουσες μαμάδες
  • Μην ξεχνάτε να ξεκουράζεστε και να χαλαρώνετε όσο περισσότερο μπορείτε 

Εσείς την 32η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Οκτώ ώρες ύπνου ίσως δεν είναι εφικτές, γι’ αυτό προσπαθήστε να ξεκουράζεστε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι μια ευκαιρία να εξασκηθείτε στην αλλαγή ωραρίου αφού, μόλις γεννηθεί το μωρό, όλοι θα σας συμβουλεύουν να κοιμάστε όταν κοιμάται το μωρό!

Όσο για τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης, μπορεί να παρατηρήσετε μια μικρή… διαρροή αν γελάσετε δυνατά ή φταρνιστείτε, λόγω της πίεσης που δέχεται η ουροδόχος κύστη. Οι ασκήσεις πυελικού εδάφους θα σας βοηθήσουν. Αν πιστεύετε ότι η διαρροή αφορά αμνιακό υγρό (άχρωμο, με ελαφρώς γλυκιά οσμή), καλέστε άμεσα τον γιατρό ή την μαία σας. 

Το μωρό σας την 32η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Το μικρό σας δεν είναι πια τόσο μικρό! Έχει φτάσει τα 42 εκ. μήκος και ζυγίζει περίπου 1,7 κιλά. Όσο παίρνει βάρος, η επιδερμίδα του γίνεται απαλή, λεία και αρκετά λιγότερο διάφανη. 

Τώρα μπορεί να αρχίσει να κινείται διαφορετικά. Οι ώρες του ύπνου του είναι περίπου αυτές ενός ενήλικα και δεν αποκλείεται να βλέπει όνειρα! Αν ανησυχείτε για την αλλαγή στις συνηθισμένες κινήσεις του μωρού, συζητήστε το με τον γιατρό ή την μαία σας. Αν και το μωράκι σας δεν κινείται διαρκώς με κινήσεις που εσείς αντιλαμβάνεστε υπάρχουν ενέργειες που μπορεί να σας βοηθήσουν να εφησυχαστείτε εάν δεν το ακούτε για λίγη ώρα που συνήθως ήταν δραστήριο. Δοκιμάστε να φάτε κάτι γλυκό ή κάτι κρύο και ξαπλώστε στο αριστερό σας πλάι. Το μωράκι σας θα ανταποκριθεί θετικά και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε εάν νιώσετε παραπάνω από 10 κινήσεις μέσα σε μια ώρα.

Ίσως βρίσκεται ήδη σε θέση τοκετού -με το κεφάλι κάτω-, αν όχι μην ανησυχείτε. Έχετε ακόμα αρκετό καιρό μπροστά σας. Δοκιμάστε ωστόσο με ειδικές ασκήσεις να το βοηθήσετε να γυρίσει σε μια καλύτερη θέση και να βελτιώσει τις προϋποθέσεις ενός φυσιολογικού τοκετού.

Mothercare

Τι πρέπει να κάνετε την 32η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Κλείστε το δικό σας ραντεβού για την επόμενη επίσκεψη στον γιατρό ή την μαία σας που θα συνοδεύεται από τον τρίτο μεγάλο υπέρηχο της εγκυμοσύνης σας, τον υπέρηχο Doppler. Μέσα από αυτή την εξέταση θα έχετε την ευκαιρία να δείτε ξανά το μωράκι σας παίρνοντας και μια εκπληκτική 4d φωτογραφία για το σπίτι. Σημαντικό όμως είναι πως ο υπέρηχος αυτός θα σας δώσει την απάντηση επαρκούς ή μη ανάπτυξης και αιμάτωσης του μωρού σας. Φροντίστε επίσης για την εκτέλεση των απαραίτητων εργαστηριακών σας εξετάσεων και αυτή την εβδομάδα και προσκομίστε τα αποτελέσματά σας στην επόμενη επίσκεψη.

Αν αναρωτιέστε τι να περιμένετε σε αυτή τη φάση της εγκυμοσύνης, η απάντηση είναι ότι γίνεται πιο έντονη η επιθυμία να ετοιμάσετε τη «φωλιά» για το νέο μέλος της οικογένειας. Συμβουλευθείτε τους δικούς μας οδηγούς αγορών για το βρεφικό δωμάτιο και βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να υποδεχθείτε το μωρό σας στον κόσμο!