Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι Η “Kika Group Ltd.” αποσύρει από την αγορά, ως προληπτικό μέτρο, το Καρότσι μάρκας “Kikka Boo”, μοντέλο “Libro” καθώς δεν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού προτύπου EN 1888. Αυτή η ανάκληση αφορά μοντέλα Kikkaboo Libro με τους κωδικούς 0727786, 0727787, 0727788 και 0727789 που έχουν πουληθεί στα καταστήματα mothercare στο διάστημα 01/01/2021-22/03/2023. Αν έχετε αυτό το καρότσι, παρακαλούμε επιστρέψτε το με την απόδειξη αγοράς στο πλησιέστερο κατάστημα mothercare, όπου θα σας γίνει επιστροφή χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό που θα μας υποδείξετε.

60€ και άνω δωρεάν παράδοση
Βρείτε την παραγγελία σας
shop by brand
H εγκυμοσύνη ανά εβδομάδα
3o Τρίμηνο: 31η Εβδομάδα εγκυμοσύνης

Καλωσόρισες νέα μαμά και μπαμπά! 

Ένα νέο ταξίδι με συγκλονιστικές εμπειρίες ξεκινά για σένα και το Mothercare, μέσα από αυτό το ημερολόγιο, από την 1η έως και την 40η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου θα σε ακολουθεί και συμβουλεύει πιστά.

Ενημερώσου για όλα όσα οι γονείς χρειάζονται να γνωρίζουν από την εγκυμοσύνη για την ανάπτυξη του μωρού, τις αλλαγές στο σώμα και την ψυχολογία σας, τις εξετάσεις, τα ραντεβού σας αλλά φυσικά και τον τοκετό, τον θηλασμό και την βρεφική φροντίδα.

Η μαία μας Γεωργία Λεζέ και σύμβουλος θηλασμού  IBCLC σε κάθε εβδομάδα σου δείχνει έναν ξεχωριστό δρόμο, προς ένα υγιές και χαρούμενο μωρό.

31η Εβδομάδα εγκυμοσύνης

Οι τελευταίες εβδομάδες πριν αγκαλιάσετε το μωράκι σας φέρνουν περισσότερη κούραση και ο ύπνος γίνεται σωστή πρόκληση, αφού το μικρό έχει πια μεγαλώσει αισθητά. Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, γραφτείτε σε προγεννητικά μαθήματα για να προετοιμαστείτε για τη μεγάλη μέρα.  

Το μωρό σας νανουρίζεται απαλά με την κίνησή σας. Ωστόσο, είναι η ιδέα σας ή όταν ξαπλώνετε εκείνο γίνεται πιο δραστήριο;

  • Μπορεί να δυσκολεύεστε να ξεκουραστείτε
  • Το μωρό στριφογυρίζει και σας κρατάει ξύπνια 
  • Ενημερωθείτε για τα προγεννητικά μαθήματα 

 

Εσείς την 31η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Η κοιλίτσα σας έχει φτάσει τα 31 εκ. και το μωρό καταλαμβάνει πια σχεδόν όλο τον χώρο μέσα της σπρώχνοντας ό,τι το εμποδίζει! Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχετε δυσπεψία, καούρα ή δυσκολία αναπνοής. Δοκιμάστε να τρώτε δύο με τρεις ώρες πριν ξαπλώσετε και πάρτε κάποιο σκεύασμα για τις καούρες -ρωτώντας πρώτα τον γιατρό ή την μαία  σας.

Το μωρό σας την 31η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Το «φασολάκι» έφτασε τα 41 εκ. μήκος και ζυγίζει περίπου 1,5 κιλά (όσο μια καρύδα). 

Το σώμα και τα άκρα του έχουν τις σωστές αναλογίες σε σχέση με το κεφαλάκι του και συνεχίζει να παίρνει βάρος. 

Ίσως παρατηρήσατε ότι η… δραστηριότητά του ακολουθεί συγκεκριμένες ώρες όσον αφορά στον ύπνο και το παιχνίδι. Τώρα, μπορεί να στρίψει το κεφάλι δεξιά και αριστερά, ενώ η ουροδόχος κύστη λειτουργεί κανονικά! 

Το μωράκι σας τον τελευταίο μήνα ακούει εξαιρετικά καλά και έτσι μπορείτε να περνάτε κάποιες ώρες ακούγοντας μουσική της αρεσκείας σας και διασκεδάζοντας παρέα!

Τι πρέπει να κάνετε την 31η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Τα περισσότερα προγεννητικά μαθήματα ξεκινούν τώρα ή έχουν ήδη ξεκινήσει, δηλαδή οκτώ με δέκα εβδομάδες πριν τον τοκετό. Έτσι, θα έχετε αρκετό χρόνο για να λύσετε απορίες και να πάρετε χρήσιμες πληροφορίες.

Θα σας δοθούν πρακτικές συμβουλές σχετικά με την προετοιμασία για τον τοκετό και τη ζωή με ένα νεογέννητο, καθώς και με το πώς να διαχειριστείτε τις συναισθηματικές αλλαγές. Είναι μια ευκαιρία να μιλήσετε με εξειδικευμένο προσωπικό και με άλλες μέλλουσες μαμάδες. Ρωτήστε αν στα μαθήματα μπορεί να παρευρεθεί και ο σύντροφός σας. 

Αυτή την εβδομάδα ο θηλασμός είναι ίσως η κεντρική ιδέα των σκέψεων σας. Οι περισσότερες μανούλες ανησυχούν πως θα μπορούσαν να προετοιμάσουν το σώμα τους για αυτό. Η απάντηση είναι η ενημέρωση. Η εκπαίδευσή σας στην μητρική τέχνη του θηλασμού στην διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ο μόνος τρόπος να αυξήσετε τις πιθανότητες για ένα απροβλημάτιστο θηλασμό! Αδράξτε κάθε ευκαιρία εκπαίδευσης και λύστε όλες τις απορίες!