Συμβουλές για μέλλοντες γονείς

Η εγκυμοσύνη μου

30η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Mothercare

H εγκυμοσύνη ανά εβδομάδα

3o Τρίμηνο: 30η Εβδομάδα εγκυμοσύνης

Καλωσόρισες νέα μαμά και μπαμπά! 

Ένα νέο ταξίδι με συγκλονιστικές εμπειρίες ξεκινά για σένα και το Mothercare, μέσα από αυτό το ημερολόγιο, από την 1η έως και την 40η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου θα σε ακολουθεί και συμβουλεύει πιστά.

Ενημερώσου για όλα όσα οι γονείς χρειάζονται να γνωρίζουν από την εγκυμοσύνη για την ανάπτυξη του μωρού, τις αλλαγές στο σώμα και την ψυχολογία σας, τις εξετάσεις, τα ραντεβού σας αλλά φυσικά και τον τοκετό, τον θηλασμό και την βρεφική φροντίδα.

Η μαία μας Γεωργία Λεζέ και σύμβουλος θηλασμού  IBCLC σε κάθε εβδομάδα σου δείχνει έναν ξεχωριστό δρόμο, προς ένα υγιές και χαρούμενο μωρό.

Mothercare

30η Εβδομάδα εγκυμοσύνης

Η μεγάλη μέρα πλησιάζει γρήγορα. Καθώς το μωρό ετοιμάζεται να σας συναντήσει, νιώθετε την κοιλίτσα πιο βαριά. Δεν θα έχετε καλύτερη δικαιολογία για να κακομάθετε τον εαυτό σας, ενώ ταυτόχρονα κάνετε τις απαραίτητες ετοιμασίες για το μαιευτήριο.

Απολαύστε ένα μασάζ εγκυμοσύνης ή ανανεώστε τα μαλλιά σας, μιας και τους επόμενους μήνες θα αφιερώσετε σχεδόν όλο τον χρόνο σας στο νεογέννητο μωρό σας.

  • Το μωρό προετοιμάζεται και ίσως έχει πάρει ήδη θέση 
  • Περιποιηθείτε τον εαυτό σας όπως του αξίζει
  • Κάντε ήπια σωματική άσκηση, πχ. χαλαρό κολύμπι και γιόγκα

Εσείς την 30η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Πολλά μωρά αρχίζουν να παίρνουν θέση τοκετού αυτές τις μέρες, δηλαδή είναι με το κεφαλάκι κάτω. Ακόμα και αν αυτό δεν έχει συμβεί, μην ανησυχείτε. Έχετε ακόμα αρκετό καιρό μπροστά σας. Όσο πλησιάζει η ημερομηνία τοκετού, ο γιατρός ή η μαία σας θα σας συστήσει την καλύτερη προσέγγιση. 

Η τακτική σωματική άσκηση θα ανεβάσει τα επίπεδα ενέργειάς σας, καθώς το σώμα ετοιμάζεται να γεννήσει. Το κολύμπι είναι ιδανικό γιατί θα σας βοηθήσει να παραμείνετε υγιής και σε φόρμα με τον πιο ήπιο και ευχάριστο τρόπο. Σε αυτή τη φάση, πολλές γυναίκες ισχυρίζονται ότι η επαφή του σώματος με το νερό τις ανακουφίζει σημαντικά από την αίσθηση κούρασης και βάρους που έχουν.

Δώστε χώρο στην αναπνοή σας και καλοσωρίστε την ελεύθερη κίνηση του σώματός σας μέσα από την γιόγκα. Οι ήπιες κινήσεις της θα σας προκαλέσουν εφορία και θα βοηθήσουν το μωρό σας σε μια καλύτερη θέση! Το ξέρατε ότι το μωρό σας νιώθει την ίδια εφορία με εσάς; Προσφέρετέ του αθρώα δημιουργικά ,θετικά συναισθήματα και καλλιεργήστε του τον σεβασμό στην ζωή και την ευτυχία.

Περάστε χρόνο με δημιουργική ενασχόληση, όπως χειροτεχνία ή μαγειρική! Δείξτε του την χαρά μέσα από το δώρο της ζωής, την αυτοδημιουργία. Η σύγχρονη έρευνα δείχνει πως οι ενέργειες αυτές θα βοηθήσουν το μωρό σας να γίνει περισσότερο έξυπνο και ικανό στην ζωή!

Το μωρό σας την 30η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Το μικρούλι σας έχει φτάσει περίπου τα 40 εκ. και ζυγίζει πάνω από 1.350 γρ. -δηλαδή όσο ένα μεγάλο λάχανο. Θα συνεχίσει να παίρνει βάρος και να αποθηκεύει ενέργεια για να διατηρείται ζεστό. 

Οι μικροί του πνεύμονες προετοιμάζονται να λειτουργήσουν στον έξω κόσμο αλλά χρειάζονται ακόμα λίγο χρόνο. Το πεπτικό του σύστημα έχει σχηματιστεί σχεδόν πλήρως και σύντομα θα είναι έτοιμο να δεχθεί τροφή. 

Mothercare

Τι πρέπει να κάνετε την 30η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Πριν βάψετε και εξοπλίσετε πλήρως το βρεφικό δωμάτιο μελετήστε λίγο περισσότερο τα Must για έναν καλύτερο βρεφικό ύπνο. Παράδειγμα, τα χρώματα, ο θόρυβος, η ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία του βρεφικού δωματίου μπορεί να επηρεάσουν θετικά ή όχι την ποιότητα του ύπνου του μωρού σας. Αδράξτε κάθε ευκαιρία ενημέρωσης και προετοιμαστείτε γύρω από την βρεφική φροντίδα του μωρού σας μέσα από τα μαθήματα προετοιμασίας για νέους γονείς!

Ίσως είναι καλή ιδέα να ετοιμάσετε τη βαλίτσα του μαιευτηρίου από τώρα για να μην τρέχετε τελευταία στιγμή. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα κάνουν την παραμονή σας στο νοσοκομείο πιο άνετη: ενημερωθείτε και φτιάξτε μια λίστα. Μπορείτε, επίσης, να διαλέξετε τα ρουχαλάκια που θα φορέσετε στο νεογέννητο τη μέρα που θα επιστρέψετε σπίτι!