Συμβουλές για μέλλοντες γονείς

Η εγκυμοσύνη μου

27η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Mothercare

H εγκυμοσύνη ανά εβδομάδα

2o Τρίμηνο: 27η Εβδομάδα εγκυμοσύνης

Καλωσόρισες νέα μαμά και μπαμπά! 

Ένα νέο ταξίδι με συγκλονιστικές εμπειρίες ξεκινά για σένα και το Mothercare, μέσα από αυτό το ημερολόγιο, από την 1η έως και την 40η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου θα σε ακολουθεί και συμβουλεύει πιστά.

Ενημερώσου για όλα όσα οι γονείς χρειάζονται να γνωρίζουν από την εγκυμοσύνη για την ανάπτυξη του μωρού, τις αλλαγές στο σώμα και την ψυχολογία σας, τις εξετάσεις, τα ραντεβού σας αλλά φυσικά και τον τοκετό, τον θηλασμό και την βρεφική φροντίδα.

Η μαία μας Γεωργία Λεζέ και σύμβουλος θηλασμού  IBCLC σε κάθε εβδομάδα σου δείχνει έναν ξεχωριστό δρόμο, προς ένα υγιές και χαρούμενο μωρό.

Mothercare

27η Εβδομάδα εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη προχωράει γρήγορα και φουσκώνει την κοιλιά για να χωρέσει το μωρό που ολοένα μεγαλώνει. Είναι φυσιολογικό να νιώθετε πιο βαριά, γι’ αυτό πάρτε χρόνο για να ξεκουραστείτε και να φροντίσετε τον εαυτό σας περιμένοντας τον ερχομό του μωρού σας. 

Το μικρούλι σας παίρνει βάρος και προετοιμάζεται για τις αγκαλιές και τα φιλιά που θα του δώσετε όταν έρθει στον κόσμο. 

  • Μιλήστε στο μωρό σας όσο περισσότερο μπορείτε. Διαβάστε του ένα ωραίο παραμύθι, βάλτε του να ακούσει τον ήχο από ένα μόμπιλο που έχετε ήδη πάρει για την κούνια του, τραγουδήστε του ένα όμορφο τραγουδάκι.
  • Προτιμήστε τα άνετα, χαλαρά ρούχα 
  • Περιορίστε τις κράμπες με ήπιες διατάσεις ή γιόγκα και εμπλουτίστε το διαιτολόγιό σας με λίγο παραπάνω μαγνήσιο μέσω νερού ή συμπληρώματος διατροφής. Ειδικά αν οι κράμπες είναι πολύ ενοχλητικές μιλήστε με το γιατρό και την μαία σας

Εσείς την 27η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Με την κοιλιά να μεγαλώνει αισθητά, μπορεί να νιώσετε μεγαλύτερη επιβάρυνση. Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε κνησμό καθώς το δέρμα τραβάει, γι’ αυτό ενυδατώστε το με ειδικές κρέμες και προτιμήστε τα ρούχα από φυσικές ίνες για να είστε πιο άνετη. 

Ετοιμαστείτε για μερικές νύχτες αϋπνίας, αφού το μωρό φαίνεται να κοιμάται το πρωί και να γίνεται πιο δραστήριο το βράδυ. Το παραπανίσιο βάρος μπορεί να προκαλέσει πόνο στη μέση ή κράμπες στα πόδια εξαιτίας της πίεσης που δέχονται οι φλέβες. To κάθισμα σε μια μπάλα ορθοσωμίας – Pilates θα σας βοηθήσει σε μια καλύτερη στάση σώματος και θα εξαλήψει αυτή την ενόχληση. Είναι επίσης μια τέλεια θέση για «ασκήσεις τοκετού»

Το μωρό σας την 27η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Με βάρος περίπου 875 γρ. το μωρό σας έχει το μέγεθος λάχανου. Τώρα πια κοιμάται και τρώει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μπορεί να νιώσει το χάδι σας και ίσως τραβήξει το ποδαράκι του αν το γαργαλήσετε! Παρότι οι ήχοι που ακούει από την κοιλιά δεν είναι ξεκάθαροι, μπορεί να αναγνωρίσει τη φωνή σας και άλλα άτομα που του μιλούν συχνά. Μιλήστε του όσο περισσότερο μπορείτε και βάλτε του να ακούσει μουσική. Να ξέρετε ότι, όταν γεννηθεί, τα ίδια νανουρίσματα θα το βοηθούν να χαλαρώσει. 

Mothercare

Τι πρέπει να κάνετε την 27η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Βρείτε το κατάλληλο εργαστήριο που θα επισκεφθείτε την επόμενη εβδομάδα για την εκτέλεση της καμπύλης σακχάρου σας και ενημερωθείτε γύρω από την διαδικασία. Επίσης εάν ο τύπος αίματός σας είναι Rh (-) προμηθευτείτε την δική σας ένεση γ σφαιρίνης μέχρι την επόμενη εβδομάδα που θα χρειαστεί να την λάβετε για πρώτη φορά με την βοήθεια του γιατρού ή της μαίας σας στην επόμενη επίσκεψη.

Αν γνωρίζετε ήδη σε ποιο νοσοκομείο θα γεννήσετε, μπορείτε να επισκεφθείτε τη μαιευτική κλινική πριν από τη μεγάλη μέρα, ώστε να εξοικειωθείτε με τον χώρο και να αισθανθείτε πιο σίγουρη με την επιλογή σας. Αν δεν το έχετε ήδη κάνει επιδιώξτε και αναζητήστε άμεσα την μαία που θα σας βοηθήσει στον τοκετό σας. Μιλήστε μαζί της για τις δικές σας ανησυχίες και προτεραιότητες και βρείτε στο πρόσωπό της τον δικό σας σύμμαχο στην αρχή της μητρότητας.

H μαία σου είναι ο σημαντικότερος συνοδοιπόρος, σύμβουλος και υποστηρικτής σας ως νέα μαμά. Η φροντίδα της προς την νέα μαμά και το μωρό είναι απαραίτητη και είναι στο δικό σας χέρι να βρείτε την καταλληλότερη για εσάς επαγγελματία μαία.

Αυτή είναι η τελευταία εβδομάδα που μπορείτε να ταξιδέψετε αεροπορικώς χωρίς χαρτί γιατρού. Αν σχεδιάζετε να φύγετε διακοπές από τώρα μέχρι την 36η εβδομάδα, συμβουλευθείτε πρώτα τον γιατρό σας.