Συμβουλές για μέλλοντες γονείς

Η εγκυμοσύνη μου

26η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Mothercare

H εγκυμοσύνη ανά εβδομάδα

2o Τρίμηνο: 26η Εβδομάδα εγκυμοσύνης

Καλωσόρισες νέα μαμά και μπαμπά! 

Ένα νέο ταξίδι με συγκλονιστικές εμπειρίες ξεκινά για σένα και το Mothercare, μέσα από αυτό το ημερολόγιο, από την 1η έως και την 40η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου θα σε ακολουθεί και συμβουλεύει πιστά.

Ενημερώσου για όλα όσα οι γονείς χρειάζονται να γνωρίζουν από την εγκυμοσύνη για την ανάπτυξη του μωρού, τις αλλαγές στο σώμα και την ψυχολογία σας, τις εξετάσεις, τα ραντεβού σας αλλά φυσικά και τον τοκετό, τον θηλασμό και την βρεφική φροντίδα.

Η μαία μας Γεωργία Λεζέ και σύμβουλος θηλασμού  IBCLC σε κάθε εβδομάδα σου δείχνει έναν ξεχωριστό δρόμο, προς ένα υγιές και χαρούμενο μωρό.

Mothercare

26η Εβδομάδα εγκυμοσύνης

Το μωρό μεγαλώνει με ταχείς ρυθμούς και ακούει περισσότερο τα όσα συμβαίνουν έξω. Δεν λείπουν οι κράμπες, αλλά σκεφτείτε πόσο υπερήφανα θα δείχνετε την κοιλιά που μεγαλώνει σε όλο τον κόσμο! 

Απολαύστε τα καλά που σας φέρνει η εγκυμοσύνη: υγιές δέρμα, λαμπερά μαλλιά και νύχια, ανανεωμένη ενέργεια. 

  • Ο κόσμος θαυμάζει την όμορφη κοιλίτσα σας
  • Το μωρό σας μπορεί να ακούσει τη φωνή σας και θα την αναγνωρίσει όταν έρθει στο φως 
  • Η τακτική, ήπια σωματική άσκηση μπορεί να σας ανακουφίσει από πόνους και ενοχλήσεις . Μην υπερβαίνετε τις δυνάμεις σας και ακολουθήστε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα γιόγκα για εγκύους για να διατηρήσετε την καλή φυσική σας κατάσταση με ασφάλεια στην εγκυμοσύνη. 

Εσείς την 26η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Με το μωρό να παίρνει βάρος, φροντίστε να τρέφεστε σωστά καταναλώνοντας άφθονα δημητριακά και λαχανικά στα πλαίσια μιας υγιεινής διατροφής. Κάντε απόσταση γευμάτων για 2-3 ώρες δίνοντας την ευκαιρία να ρυθμίζετε σωστά το ζαχαρό σας.Η εγκυμοσύνη είναι μια κατάσταση αντοχής στην ινσουλίνη δηλαδή το σώμα σας καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια να αποδομήσει την τροφή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα υψηλά επίπεδα ζαχάρου. Φροντίστε το διαιτολόγιό σας σε ποιότητα, ποσότητα και πρόγραμμα. Τώρα θα αρχίσετε να νιώθετε πονάκια και ενοχλήσεις, αφού η κοιλιά που μεγαλώνει αισθητά μετατοπίζει πιο ψηλά τα πλευρά, πιέζοντας τους πνεύμονες και δυσκολεύοντας την αναπνοή. Όσο βαραίνει το σώμα, κάντε απλές ασκήσεις που βελτιώνουν την κυκλοφορία σε πόδια και αστραγάλους για να προλάβετε τις μυϊκές κράμπες. 

Το μωρό σας την 26η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Το μωρό σας έχει φτάσει τα 36 εκ. μήκος! Η ακοή του οξύνεται μέρα με τη μέρα και μπορεί να ακούει τον χτύπο της καρδιάς σας και το γουργούρισμα του στομάχου σας. Ενθαρρύνετε τον σύντροφό σας και τα μεγαλύτερα αδελφάκια του να μιλούν στο μωρό, αφού μπορεί ήδη να αναγνωρίζει άλλες φωνές (αν τις ακούει συχνά).

Το βάρος του αγγίζει τα 760 γρ. και η επιδερμίδα του είναι ολοένα λιγότερο διάφανη. Οι πρόβες συνεχίζονται, εισπνέοντας και εκπνέοντας αμνιακό υγρό, μέχρι τη μέρα που θα ανασάνει για πρώτη φορά αέρα. Τα μάτια του έχουν σχεδόν αναπτυχθεί πλήρως και μπορούν να αντιληφθούν το φως.  

Mothercare

Τι πρέπει να κάνετε την 26η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Αν δεν έχετε γραφτεί σε προγεννητικά μαθήματα είναι καλή ιδέα να το κάνετε. Θα μάθετε χρήσιμες πληροφορίες και θα προετοιμαστείτε καλύτερα για τον τοκετό και τις πρώτες σας μέρες ως νέα μαμά. Ενθαρρύνετε την συμμετοχή του συντρόφου σας σε αυτά τα μαθήματα που θα σας διδάξουν μαζί πως θα είστε οι τέλειοι γονείς και θα διώξουν φόβους και ανασφάλειες.

Ενημερωθείτε για τα δικαιώματα που κατοχυρώνουν την εργαζόμενη μητέρα στην Ελλάδα και φροντίστε να τακτοποιήσετε γραφειοκρατικές υποθέσεις πριν την άδεια μητρότητας.