Συμβουλές για μέλλοντες γονείς

Η εγκυμοσύνη μου

21η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Mothercare

H εγκυμοσύνη ανά εβδομάδα

2o Τρίμηνο: 21η Εβδομάδα εγκυμοσύνης

Καλωσόρισες νέα μαμά και μπαμπά! 

Ένα νέο ταξίδι με συγκλονιστικές εμπειρίες ξεκινά για σένα και το Mothercare, μέσα από αυτό το ημερολόγιο, από την 1η έως και την 40η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου θα σε ακολουθεί και συμβουλεύει πιστά.

Ενημερώσου για όλα όσα οι γονείς χρειάζονται να γνωρίζουν από την εγκυμοσύνη για την ανάπτυξη του μωρού, τις αλλαγές στο σώμα και την ψυχολογία σας, τις εξετάσεις, τα ραντεβού σας αλλά φυσικά και τον τοκετό, τον θηλασμό και την βρεφική φροντίδα.

Η μαία μας Γεωργία Λεζέ και σύμβουλος θηλασμού  IBCLC σε κάθε εβδομάδα σου δείχνει έναν ξεχωριστό δρόμο, προς ένα υγιές και χαρούμενο μωρό. 

Mothercare

21η Εβδομάδα εγκυμοσύνης

Μπορεί να διανύσατε ήδη τον μισό δρόμο, αλλά σας περιμένουν ακόμα αρκετές αξέχαστες στιγμές-ορόσημα στο ταξίδι της εγκυμοσύνης. Η κοιλίτσα σας πλέον προεξέχει υπερήφανα και ίσως σας προκαλεί μια μικρή αστάθεια. 

Το ξέρουμε ότι έχετε περιορισμένα αποθέματα ενέργειας αλλά είναι απόλυτα φυσιολογικό. Η καρδιά σας προοδευτικά με την εγκυμοσύνη σας θα αύξηση κατά 40% το έργο της ακόμη και σε στατική θέση. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να αιτιολογήσει την πτωτική σας ενέργεια ή αντοχή. Θυμηθείτε ότι κουβαλάτε μέσα σας το νέο μέλος της οικογένειας!

  • Ίσως νιώθετε ελαφριά αστάθεια- Φροντίστε για άνετα και κυρίως flat υποδήματα.
  • Η χαλάρωση ωφελεί τόσο τη δική σας υγεία όσο και εκείνη του μωρού. Αναπνεύστε γενναιόδωρα για εσάς και το μωρό σας και φροντίστε με ανάπαυση το σώμα και το πνεύμα σας.
  • Ανασηκώστε τα πόδια και ξεκουραστείτε με την πρώτη ευκαιρία  ξαπλωμένες στο αριστερό σας πλάι

Εσείς την 21η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Πέρα από κάποιες ενοχλήσεις και πόνους, η 21η εβδομάδα δεν επιφυλάσσει «εκπλήξεις». Το σώμα σας παράγει περισσότερο σμήγμα, γι’ αυτό μην σας ξαφνιάσει αν το πρόσωπό σας έχει περισσότερους ερεθισμούς απ’ ότι συνήθως ή ξαφνικά σημάδια ακμής ή σπυράκια εξαφανιστούν. Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης σε αυτή την φάση είναι ρυθμιστικές για το Ph του δέρματος και σας χαρίζουν κυρίως ομορφιά και λάμψη. Το ίδιο θα ισχύει και στο θηλασμό!!! Ο καλύτερος τρόπος να τα αντιμετωπίσετε είναι με τη χρήση. Δοκιμάστε oil-free μεικ απ (εναλλακτικά, αφήστε τη Μητέρα Φύση να σας χαρίσει ένα υγιές και λαμπερό πρόσωπο), και καθαρίστε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα. Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε αστάθεια, μιας και το κέντρο βάρους μετατοπίζεται λόγω της αυξανόμενης κοιλιάς. Σύντομα θα προσαρμοστείτε.  Με ειδικές ασκήσεις γιόγκα για εγκύους το σώμα σας θα ενδυναμωθεί και έτσι θα νιώθετε πολύ καλύτερα. Αδράξτε κάθε ευκαιρία για λίγη αυτοφροντίδα!

Το μωρό σας την 21η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Το μωρό σας αρχίζει να παίρνει βάρος για να αποκτήσει ακαταμάχητα μαγουλάκια! Το φτερούγισμα των προηγούμενων εβδομάδων αρχίζει να αντικαθίσταται από έντονες κλωτσιές, καθώς το μικρό βάζει τα δυνατά του για να τραβήξει την προσοχή. Είναι αρκετά ενδιαφέρον πως το μωρό σας φαίνεται να κινείται πάνω από 60 φορές ανά ώρα αλλά εσείς καταλαβαίνεται μόνο τις έντονες κλωτσιές ή εκπτύξεις του σώματός του. Τώρα, είναι πιο μεγάλο και δυνατό και αποκτά σιγά σιγά νέες δεξιότητες! Μπορεί να ανοιγοκλείσει τα μάτια και να ακούσει αρκετά καλύτερα, γι’ αυτό αν ο μπαμπάς νιώθει ότι δεν συμμετέχει αρκετά, ενθαρρύνετέ τον να μιλήσει στο μωρό για να ενισχυθεί ο δεσμός τους. Διαβάστε παραμυθάκια , τραγουδήστε ένα γλυκό ή χαρούμενο τραγουδάκι που το μωρό σας να είστε σίγουροι θα συνδέσει με ευχαρίστηση και θα το ησυχάζει και μετά την γέννηση.

Mothercare

Τι πρέπει να κάνετε την 21η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Χαλαρώστε, ανασηκώστε τα πόδια σας και αφιερώστε όσο χρόνο μπορείτε στον εαυτό σας για να προετοιμαστείτε για το τρίτο τρίμηνο.

Σίγουρα έχετε ήδη αρχίσει να σκέφτεστε θέματα που αφορούν τον τοκετό , τον θηλασμό και την βρεφική φροντίδα. Είναι ώρα να αναζητήσετε τον δικό σας σύμμαχο στην μητρότητα στο πρόσωπο μιας μαίας. Μαζί και με την βοήθεια προγεννητικών μαθημάτων αλλά και ατομικής συμβουλευτικής θα μάθετε τα πάντα για να νιώσετε αυτοπεποίθηση γύρω από την μητρική τέχνη και να βρείτε τον δικό σας σύμμαχο στην μητρότητα!